Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nic. Prostě nic. Snad to bude tím žánrem. Snad. Ale Jeho dívka pátek mě přeci tak bavila. Co s tím? Svedeme to na ten žánr? Ale co Cary Grant, Katherine Hepburn a James Stewart? Tohle přeci musí fungovat. Prostě musí. A přece ne. I když všichni jmenovaní jsou v tom nevinně. Ale když všechny ty zvraty působily tak uměle, stejně jako celý ten příběh. Ale to ten žánr, kámo. Takže to bude asi tím žánrem. Příběh z Filadelfie bylo pro mě jako pít šampaňské bez bublinek, navenek se tváříte na úrovni, ale uvnitř víte, že to stojí za houby. Prostě nic. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Moje noční bdění už došlo do stádia, kdy mám chuť se potulovat po městě, ale jelikož v naší ulici nefungujou lampy, což je fakt blbý, zvlášť když vezmu v potaz, že jsou na chodníku výmoly jako blázen, volím variantu jinýho kalibru. Ten kalibr se jmenuje Cary Grant a je vážně úžasnej jako noční společník. Navíc Příběh z Philadephie je ten typ filmu, kde se upřednostňuje prořízlá huba, takže pokud nedisponujete mozkem, který absurbuje 643 slov za minutu, budete mít problém. Já ten problém neměl, viděl jsem totiž "Jeho dívka Pátek", film, ze kterého mě mi třeští hlava ještě teď (klad!). P.S. Nemám rád Jamese Stewarta! ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je velice znát, že se jedná o filmový přepis divadelní hry. Většinu filmu se totiž jen "žvaní" v několika málo lokacích. A většina filmu je celkem nevýrazná. Herci fajn, nejvíce mě ale zaujala energie a ztvárnění vedlejší role malé Dinah v podání dětské hvězdy V. Weidler. Dialogy nejsou samozřejmě stupidní, ale film mě osobně moc nebavil a Cary Grant i K. Hepburn hráli v pro mě mnohem zábavnějších filmech. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zkrocení zlé Katharine kooperací Caryho a Jamese. :o) Milá komedie s břitkými dialogy. Vznikala s představou benefice dosud netušených stránek slečny Hepburnové, ale upřímně... asi proto, že jsem viděl dřív její pozdější filmy, mě tady jaksi nepřekvapila. Ovšem ti dva ano! Cary Grant přece vždycky býval bytostně situační komik - hrával seriózní gentlemany, kteří se dostanou do prekérních situací a proto se chovají výstředně. Kdežto tady je komický vnitřně, aniž by zběsile pobíhal a poulil oči do kamery. Úplně stačí, že věčně někde posedává a sarkasticky glosuje situaci jako kocour Garfield. Je výborný. A James Stewart? Odjakživa mi připomíná roztomilé, neohrabané štěně. Chcete-li vidět, jak to vypadá, když se štěně opije, rozhodně se na Příběh z Filadelfie mrkněte. 80% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mnoho milých momentů, břitkých replik i milostného napětí, ale tak nějak mi přišlo, že skvělé obsazení musí dotahovat nedostatky ne úplně dopečeného scénáře – tak třeba o Tracyině nepříjemných osobnostních rysech se toho sice hodně namluví, ale vidět na ní nejsou (asi se tu kalkulovalo s dobovou pověstí samotné Hepburnové), tudíž ani její „proměna“ nepřináší žádnou zvláštní satisfakci; chudák ženich je snad až příliš přímočaře za nesympatického šášu a novinářská zápletka vyšumí do ztracena… Zkrátka, ač to má ambici být něco víc než screwballovka z „lepší společnosti“, ty vážnější podtóny se mě nějak nedotkly. Možná jindy v jiné náladě, zatím tak max. ***1/2. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Bosley Crowther, který psal pro list The New York Times, prohlásil: „Ten film má prostě všechno, co má komedie z vyšší společnosti mít, vtipný a romantický scénář z pera Donalda Ogdena Stewarta, který vychází z úspěšné hry Philipa Barryho, nádech elegance vyšší společnosti, v níž se žije v nezbytném luxusu, a k tomu vynikající obsazení.“ (Pavlínka9)
  • Katharine Hepburn vlastnila práva k projektu, které prodala společnosti MGM pod podmínkou, že se ujme hlavní role a sama si zvolí režiséra i herecké obsazení. (Hans.)
  • Film byl natočen za osm týdnů. (Kulmon)

Reklama

Reklama