Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

imf 

všechny recenze uživatele

Grant vs. Stewart? Souboj v ultimátní váhové kategorii o srdce Katharine Hepburn. Cukorova "převleková" komedie možná není tak šílená jako jiné Grantovy pecky, ale Cary tu zas musí čelit solidní konkurenci, protože Stewart je neodolatelný s kloboukem i bez něj a Katharine Hepburn je zkrátka bohyně, takže celkem rychle pochopíte, proč jí všichni padají k nohám. Tempo je zběsilé, dialogy by se měly tesat a celé to směřuje k očekávatelné, leč přesto dojemné pointě. Že je to příliš jednoduché? No právě... jak může podobně elementární zápletka rozhýbat bránici i srdeční chlopně je mi záhadou, ale nehodlám to zkoumat. Jak říkají Američané: If it ain't broken, don't fix it. :) (90%) ()

Duncen 

všechny recenze uživatele

Phiadelphia Story, film který kdyby natočili dnes, byl by jen snůškou klišé. Jenže ho už spatřili lidé před více jak sedmdesáti lety a je tak jeden z prvních filmů tohoto žánru. Navíc s výborným hereckým obsazení- Cary Grant. James Stewart a Katharine Hepburn, to byla špička v tomto obodbí. Film obdržel také ocenění i od akademiků v podobě dvou oscarů: Herec HR James Stewart ,scénář a čtyr nominací... 75% ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie s trojicí mých milovaných herců. Noblesně krásná Katharine, sarkastický fešák Cary a roztomilý sympaťák Jimmy září v této slavné klasice George Cukora s brilantními dialogy, skvělým humorem a nezapomenutelnými scénami jako například Caryho počáteční loučení s Katharine, škytající Stewart, Stewart zpívající Somewhere over the rainbow nebo ráno si nic nepamatující Katharine. Vřele doporučuji! Hello Dexter. HULLO GEORGE. Hellooo Mikee:) http://www.youtube.com/watch?v=wZGFthZLznk ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mnoho milých momentů, břitkých replik i milostného napětí, ale tak nějak mi přišlo, že skvělé obsazení musí dotahovat nedostatky ne úplně dopečeného scénáře – tak třeba o Tracyině nepříjemných osobnostních rysech se toho sice hodně namluví, ale vidět na ní nejsou (asi se tu kalkulovalo s dobovou pověstí samotné Hepburnové), tudíž ani její „proměna“ nepřináší žádnou zvláštní satisfakci; chudák ženich je snad až příliš přímočaře za nesympatického šášu a novinářská zápletka vyšumí do ztracena… Zkrátka, ač to má ambici být něco víc než screwballovka z „lepší společnosti“, ty vážnější podtóny se mě nějak nedotkly. Možná jindy v jiné náladě, zatím tak max. ***1/2. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • O film mělo zájem snad každé filmové studio, ale nikdo nechtěl obsadit Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Film se stal druhým nejúspěšnějším titulem roku, porazil ho pouze Četař York (1941) z dílny Warner Bros. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama