Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Wendy 

všechny recenze uživatele

Na svůj žánr seriál luxusní kvality, který funguje na rovině epizodního krimi pořadu, celosériového případu i jako exkurz do života studentů jedné americké střední školy. Tato kombinace zabraňuje tomu, aby se ztratil v záplavě na teenagery zacílené tvorby zabývající se pouze milostnými vztahy mezi jejími protagonisty, a umožňuje vznik velice zábavné a inteligentní podívané, oblíbené mimochodem i mezi takovými filmovými/seriálovými tvůrci jako jsou Kevin Smith a Joss Whedon (kteří si oba ve Veronice Mars střihli roličky zaměstnanců ve službách). V seriálu se objevuje i dnes celkem módní záležitost, což jest sociální kritika, ale ve stejně chytrém a nonšalantním stylu jemu podobném; navíc se nevyhýbá ani některým tématům jinde tabuizovaným, např. znásilnění. Navíc - hlavní hrdinka by měla své místo na již klasickém tričku s nápisem "What Would doplňte jméno seriálové postavy Do?" plně zasloužené. A má poslední pochvala patří jejímu televiznímu otci, Keithu Marsovi, protože je fajn vidět po záplavě skvělých TV maminek typu Lorelai Gilmore či Joyce Summers i skvělého TV tatínka. A long time ago, we used to be friends... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Příjemné osvěžení o proti spoustě jiných seriálů pro teenagery. Děj je smysluplný (byť žádné velké duševno), herci sympatičtí, hlavní hrdinové se hned tak neokoukají. K tomu slušná hudba, zápletka. Za mne asi to nejlepší, co kdy americká seriálová vlna pro mládež vyprodukovala. Nikdy jsem nepochopila, proč to skončilo třetí řadou a spousta jiných blbostí má řad alespoň pět a více. Za mne 90%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Josh Kramon: 1. We Used To Be Friends - The Dandy Warhols ,2. I Hear The Bells - Mike Doughty ,3. I Know I Know I Know - Tegan and Sara ,4. I Turn My Camera On - Spoon ,5. No Sleep Tonight - The Faders ,6. Dakota - Stereophonics ,7. Sway - The Perishers ,8. Long Time Coming - Delays ,9. On Your Porch - The Format ,10. Ocean City Girl - Ivy ,11. Momentary Thing - Something Happens ,12. The Way You Are - 46 Bliss ,13. Lost And Found - Adrienne Pierce ,14. Lily Dreams On - Cotton Mather ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Prach obyčejný teenage seriál, který se snaží být něco víc stím, že hlavní hrdinka mimochodem krásná Kristen Bell řeší detektivní případy, které se dějí v jejím okolí, ve škole jejím přátelům a známým, kterými se policie určitě nehodlá zabývat. Tohle mi nestačí, strašná nuda, každý díl skoro stejný, pořád dokola, naštěstí je zde celkem slušná hudba a hezké herečky v čele s hlavní představitelkou. ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Takže po skouknutí všech zatím dostupných dílů musím konstatovat, že mě VM dostala jako málokterý seriál. Je to odpočinkový, vtipný a někdy napínavý seriál. Kvalita šla sice ve třetí sérii dolů, ale všechno zachraňuje Kristen Bell. PS: Ti, kdo viděli dabovanou verzi ať si strhnou 5*, protože to, co předvedla N@va je vážně k pláči. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Postava Ryana Hansena Dick Casablancas nebyla zpočátku vůbec zamýšlena jako plnohodnotná postava seriálu. Hansen byl totiž nejprve obsazen do druhé řady jako bezejmenný neptunský obyvatel, který měl ve scénáři jedinou větu ("Logane!"). Roli tehdy dostal jen kvůli tomu, že se Robovi Thomasovi líbily jeho vlasy. (HappySmile)
  • Na konci 11. epizódy z druhej série lepí Veronica na zrkadlo lístok zo šťastíčka, je tam text a čísla. Tie čísla majú byť odkazom na seriál Lost, ktoré sa počas seriálu neustále opakujú. (Vica)
  • Sam Huntington (Luke) a Aaron Ashmore (Troy) pokračovali v natáčení rolí Jimmyho Olsena v různých adaptacích komiksu Superman. Sam si zahrál Olsena ve filmu Superman se vrací (2006) a Aaron v seriálu Smallville (2001). (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama