Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Představte si Kruh bez Naomi, bez Samary, s jednodušším příběhem a hektolitry vody. Co vznikne? Spravně - Temné vody, film známý též jako Instalatérova noční můra... Ne, není to světoborné, šokující, originální a ano, příběh je průhledný až hanba. Ale je tam Jennifer Connelly a je to zatraceně zručně natočené - otázkou tedy zůstává, co od tohoto snímku vlastně očekáváte. Pokud jako já neočekáváte zhola nic, půjde o mimořádně příjemné překvapení, ale bažíte-li po alternativě zmíněného Kruhu, máte smůlu... Možná nejsem takový intelektuál, aby mi "primitivní děj" tolik vadil. Možná nadržuji stále se lekající Jennifer Connelly. A možná se mi v tom zkrátka nechce nimrat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani nechci.Americká verze je hodně depresivní a ponurý psychologický thriller, který bohužel kolonku horor používá zoufale málo a je to zatracená škoda.Děsivej barák, skvělá Jennifer Connelly, malý děcko co něco vidí a mohlo bejt zaděláno na pěknej nášup.Bohužel se tak nestalo.Ale překvapuje mě opět 52%, to je uboze málo, jelikož vše je perfektní a kdyby pointa nebyla předvídatelná jako prase a konec úplně dementní, byl by to vlastně hodně, hodně dobrý film.Zase bohužel plno chyb a nedostatků a nemáte nic víc, než mírně nadprůměrnou zábavu na jeden večer.Tim Roth boží.59%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a efekty mohli byť akokoľvek kvalitné, no stupidita scenáru mi nedovolí dať viac. A aj keď som pôvodné "vody" nevidel, môžem s istotou povedať, že boli určite kvalitnejšie ako tento brak. Jediné, čo mi je ľúto, že podobní kvalitní herci ako Jennifer a spol. mrhajú v takýchto záhubách zbytočne svojim talentom. Ale zase potm môžu viac mrhať prachmi. 40%. ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Tento opus nefunguje ani ako horor, ani ako thriller, ani ako dráma, ani ako ich vzájomná kombinácia, ani ako nič, čo poznám, čo som poznal alebo budem poznať. Ak som sa niekedy v kine cítil ako debil, bolo to presne pri tomto filme. Ak sa nejaký horor (najskôr to chcelo byť horor) volá Dark Water a nikto z tvorcov nepociťoval najmenšiu snahu o najelementárnejšiu etudu na túto fascinujúcu tému, tak slovami Woodyho Allena - "Hollywood Ending". ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Sympatický psychologický film o ženě na pokraji nervového zhroucení (nebo možná už trochu za). Moc pěkně depresivní prostředí "socrealistického" činžáku, skvěle vybraní herci, žádná směšná hororová strašidýlka, příběh celý film přesně balancující na hraně přirozeného (duševní porucha) a nadpřirozeného (komunikace s mrtvými). Jenže... Jenže je to taky nuda. A dost velká. Hororové prvky jsou totiž značně omšelé a absenci nápadů hezká kamera nezachrání. Takže bohužel jen průměr. Na "Temných vodách" mě sice na rozdíl od většiny letošních hororů nic vyloženě nerušilo, ale taky nevzrušilo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Režisér údajně nebyl spokojen se závěrečným sestřihem filmu a nechtěl se účastnit premiérové propagace snímku. (Mahalik)
  • Jennifer Connellyová často natáčela scény v ledové vodě. Vymohla si proto, že bude mít stále k dispozici vanu s horkou vodou. (Mahalik)
  • Temné zbarvení vody tvůrci dosáhli pomocí karamelového barviva. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama