Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (603)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak jeden film může být při dvou různých zhlédnutích tak odlišný. Pamatuji si, jak mě to poprvé úplně odrovnalo. Ta premisa, na níž je zápletka vystavena je výborná, stejně tak úvod s dětmi a rodovým stromem. Ale napodruhé už mi to nepřišlo tak zábavné, spíše suché až místy trapné a hlavně nijak nedotažené. Každopádně mě tenhle film seznámil se skvělou Mayou Rudolph a napodruhé jsem si všiml Justina Longa. A ten "právník" je prostě fakt idiot. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vítejte v b(l)udoucnosti, kdy nezlomnej lidskej duch zvítězil nad bystrou myslí a na Zemi nastal tupanským mediálním stádem vytoužený Ráj... %-] . . . Každopádně "Idiocracy" je ku škodě vší té skvostné taškárnosti poněkud nevyrovnaným filmem, vedle báječných gagů a promyšlených bizarních scén a surreálných kulis rovnocená spousta trapné vaty a podbízivých vulgaritek a laciných blábolů. Na druhou stranu ovšem nutno uznat, že ta >blboucnost< není možná až tak vzdálená, zvláště uvědomíme-li si realitu, kdy třeba i našinci do té tak vzývané národní kultůrnosti přinesl kdysi základy hodné následně budované mocné stavby jakýsi vychcaný železný gekon - nebo že by chameleon? - a postupem času se pommalu ale jistě zbytek televizních (k)análů včetně veřejnostádních přizpůsobuje všelijaké bezmyšlenkové žumpě a mýtu >sledovanosti< , kdy už nemá smysl se na všechny ty vysíl(r)ané kraviny soustředit ani při žehlení, natož vyměšování (pokud se chcete zdravě nejen na to všechno vysrat...)! . . . A tykve prosím zalévejte vodou z hajzlů, elektrolyt neoblít... Nut(d)né resumé? Víceméně lehce nadprůměrná satirka na blbučký svět médii a reklamou zdevastované planety, kdy nakonec ty >nové koleje< se ani nemusí moc křížit s vyjetými, aby vlci vyli a stádo putovalo šťastně dál, že... °-] - - - P.S. Předpokládám, že po nahlédnutí na dvd s původní zvukovou stopou a č. titulky bych možná jednu hvězdu idiotsky přidal - nezblbnem-li uvidíme... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno mezi debilními reklamními bloky na >neprímatývý< s debilním a mnohé nepochybně prznícím č. dabingem 6.6.2011, hodnocení 3577., rozpolcený komentář - "sponzoruje Kárls junior!" - zde jako dvoustýjedenasedmdesátý - 6.6.2011) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Důsledky Idiokracie (tedy vlády podprůměru do které v současné realitě často přechází tolik propagovaná demokracie) dotažené do extrému zní jako zajímavý nápad... jenže mě poněkud uráží že je točená stylem právě pro ten typ lidí, které kritizuje. Že jde o komedii, a ne o inteligentnější vážný (a nutně kontroverzní... přece jen cokoli týkající se eugeniky ani jiné být nemůže) film by až tak nevadilo, ale že hruba polovina vtipů pozbývá břitké sarkastičnosti a spadá do bahna průměrné lacinosti a trapnosti už vadí dosti silně. Přes VELMI zajímavé téma je to tak stále jen průměrná, korektní(!) a patetická komedie... dokonce i s nezbytnou romantickou linkou. Sice až tak moc nenudí, ale... mám skoro chuť říci: Komedie o idiotech, pro idioty. Škoda že se podobného tématu nechytí třeba... Lars von Trier. 5/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)

Reklama

Reklama