Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (601)

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak jeden film může být při dvou různých zhlédnutích tak odlišný. Pamatuji si, jak mě to poprvé úplně odrovnalo. Ta premisa, na níž je zápletka vystavena je výborná, stejně tak úvod s dětmi a rodovým stromem. Ale napodruhé už mi to nepřišlo tak zábavné, spíše suché až místy trapné a hlavně nijak nedotažené. Každopádně mě tenhle film seznámil se skvělou Mayou Rudolph a napodruhé jsem si všiml Justina Longa. A ten "právník" je prostě fakt idiot. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Svět plný debilů a negroidním prezidentem USA...hola hej, opravdu pekná vize, jen co je pravda (Bordel a šlapky kam se podíváš..ain't it Bitchin'?). Judge si s Wilsonem můžou dát "high five", protože odvedli dobrou práci...není to jedna z komedií, kde se člověk směje každých 5 vteřin, ale po celou dobu se mi na ksichtu objevoval takový mírný škleb (takovej výraz, kdy se člověk mírně usmívá a vypadá u toho jak dement...suitable), takže nuda zde neměla své místo. A kdyby vám dějepisářka říkala něco jako, že Hitler byl velký Führer nácků ve druhé světové..ihned jí opravte, že to byl Charlie Chaplin! ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Hoci sa Frito so svojou podpriemernou inteligenciou nelíši od ostatných ľudí 26. storočia, jeho predstaviteľ Dax Shepard v skutočnosti vyštudoval antropológiu na Kalifornskej univerzite. (AxelWers)

Reklama

Reklama