Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film uplně o ničem. Nudné jak usínací hymna unavující mě po 48 hodinách práce a kaleb. Děj vesměs velice nudnej. Depp vesměs velice nudnej. Závěru se sice dočkáme, ale dost nudného, což je ovlivněno hlavně tím, že se celej film skoro nic zajímavýho neděje a jste na film spíš nasraní, než zvědaví. Připadlo mi to, že Depp se snažil natočit film podobnej těm, ve kterejch hrál divný maníky. Hvězdičku dávám jenom kvuli tomu, že furt je to lepší, než různý mnohamilionový hollywoodský filmy propagovaný jako nejlepší filmy na světě a přitom je to digitální nebo jiná sračka. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp na smeťáku, ušmudlanej, v kytičkovaným asi pyžamu. Celou dobu jsem měla potřebu z něj strhnout ty hadry a nahnat ho do sprchy:-)) Johnny Depp sám sobě, předvádí typ herecké kreace, kterou mám u něj popravdě nejradši. To je jedna hvězda navrch, jinak bych nejspíš dala 3* . Začala jsem povrchně, ale tento snímek se mi těžko hodnotí. Pomalé tempo byl záměr, ovšem udržet napětí navozené na začátku se v průběhu filmu moc nedařilo. Konec zas napětí vyvolal a vyvolal i emoce, ke kterým se celou dobu schylovalo nebo mělo schylovat. A to je otázka, kterou si pokládám, kam tímto tématem a zpracováním vlastně tvůrce přesně mířil.. Pokud ale film vyvolává otázky, dává prostor k vlastním úvahám a zanechá hlubší dojem, tak je to jen dobře. 75% ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Působivé drama o tom, do jak velkých sraček je život schopen člověka dostat, když není uchopen úplně z té správné strany... Rozhodnutí a čin Johnnyho Deppa jsem já osobně však nepochopil; přišlo mi to spíše zbabělé nežli ušlechtilé - a to bez jakéhokoli ohledu na jakoukoli víru. Je mi ale jasné, že tohle je věc názoru a pravdou je, že Johnny tady moc navybranou neměl, a tak moje nepochopení vskutku nemělo vliv na celkový dojem z filmu, který je jinak velmi dobře koncipován. Pro mě film jednoznačně na čtyři hvězdičky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla největší Deppárna ze všech Deppáren nejdeppovitější. Film o tom jak se někdo loučí se životem je docela klišé, ale řikám na rovinu že tohle vás pohltí a nepustí. Že je Depp výbornej to je jasný, ale role Marlona Branda vám zůstane dlouho v paměti, protože proti panu McCarthymu je plukovník Kurtz z Apokalypsy ještě docela příčetnej normální člověk. A scéna jak Raphael se synem nakupujou je boží. Jako bonbónek (sice jen pro mě) poslouží scéna když Johnny Depp se svojí dcerou říkají tu modlitbičku tak tu samou říká Steven Seagal se svým synem v Hard to Kill (Těžko ho zabít). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Raphael je mladý Indián žijúci so svojou ženou a dvoma malými deťmi v chudobnej komunite na okraji mestskej skládky. Niekoľko krát bol súdne trestaný a má silné sklony k alkoholizmu. Jeho perspektíva, že si najde slušnú prácu je mizivá. So zúfalstva prijme ponuku bohatého belocha McCarthyho. Zaviaže sa mu, že za sumu 50 tisíc dolárov sa nechá umučiť k smrti. Je pred ním teda už len týždeň života. Ako naloží s časom, čo mu ostáva? Je viacero dôvodov pre ktoré som bol na tento snímok zvedavý. Napríklad pre jednu z posledných úloh hollywoodskeho veterána Marlona Brando, alebo hudbu od Iggyho Popa, ale najmä pre to, že "Bojovník" je doposiaľ jediným režisérskym pokusom Johnnyho Deppa. *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Iggy Pop, který je autorem hudby, se ve filmu také krátce objeví, a to jako bezdomovec pochutnávající si na pečeném mase při Raphaelově (Johnny Depp) oslavě. Pop se vedle Deppa objevil již dříve ve filmu Mrtvý muž (1995). (ČSFD)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)
  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama