Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet. Film však už taký zaujímavý nieje. Dej filmu na naťahovaný dlhými scénami, ktoré by sa dali o nejaké tie minútky okresať. Depp je dobrý herec, no neistý a nevyrovnaný režisér. Atmosféra filmu je zvláštna, tak ako hodba ktorá ju dotvára. Pri tomto filme neviem, neviem. Ťažko hodnotiť takýto film, takže ostanem pri priemere, aj keď je to nadpriemerný film. 70%. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp na smeťáku, ušmudlanej, v kytičkovaným asi pyžamu. Celou dobu jsem měla potřebu z něj strhnout ty hadry a nahnat ho do sprchy:-)) Johnny Depp sám sobě, předvádí typ herecké kreace, kterou mám u něj popravdě nejradši. To je jedna hvězda navrch, jinak bych nejspíš dala 3* . Začala jsem povrchně, ale tento snímek se mi těžko hodnotí. Pomalé tempo byl záměr, ovšem udržet napětí navozené na začátku se v průběhu filmu moc nedařilo. Konec zas napětí vyvolal a vyvolal i emoce, ke kterým se celou dobu schylovalo nebo mělo schylovat. A to je otázka, kterou si pokládám, kam tímto tématem a zpracováním vlastně tvůrce přesně mířil.. Pokud ale film vyvolává otázky, dává prostor k vlastním úvahám a zanechá hlubší dojem, tak je to jen dobře. 75% ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film... Děj rozebírat nebudu, uvidíte sami... Snad je tento film lepší tím co neukáže než tím co ukáže... Jen se mi zdá, že mnoho lidí se zde rozplývá nad hereckým výkonem Johnyh Deppa... Nevím proč? O tom, že je to výborný herec jsem věděl, ale tahle role, která překypuje sebeobětváním, melancholií, zamyšlenstí - si myslím nedala Johnymu dost prostoru ukázat své schopnosti... Tento film má za úkol hlavně dojmout - Johnymu se to dobře hrálo a tak si to tak napsal... :-) Myslím si, že jiní režiserové jsou schopni tomuto všesranemu herci napsat lepší role tím, že na něj kladou vyšší nároky /nevím zda to tak je - ale mě se to tak jeví/... Film ovšem nijak nezlehčuji - i mě si svým ztvárněním zjískal a donutil mě pustit si ho po svém prvním shlednutí ihned ještě jednou. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že Johny Depp dokáže (v ještě mladém věku) TAKHLE režírovat (že podá fenomenální herecký výkon jsem tak nějak očekával). Řada scén ve filmu je dotažena k dokonalosti (na které se podílí i skvělý hudební doprovod), ale přijde mi, že jako celek scénář malinko drhne a ty dokonalé segmenty se k sobě ne vždy hodí (například se mi zdá, že bez dějové linky se švagrem a "úklidem" smetiště by celý film byl ještě působivější a čistší). Jinak velmi působivé přejezdy kamery jsou občas až příiš dlouhé a vyznívají malinko uměle i v lehce iracionálním oparu, do kterého je příběh Statečného zahalen (opět si musím povzdychnout nad českým ekvivalentem názvu). Samostatným zážitkem je malá herecká etuda Marlona Branda, jejíž bizarnost je možná vrcholem filmu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zatím jediný režisérský zářez Johnnyho Deppa mě zcela uhranul. Vsadím svoje boty na to, že jednou nám všem vytře zrak stejným způsobem jako to dnes dělá třeba Clint Eastwood. Protože tohle mělo neuvěřitelnou atmosféru, umně budované napětí z vědomí neodvratného konce, feeling jinakosti... prostě všechny filmové ingredience byly namíchány do zvláštně chutnajícího koktejlu, který bych si mohla dát klidně ještě jednou. Herecky i režisérsky nadprůměrně dobře zvládnuté. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)
  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama