Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Taková nenápadná, jednoduchá romantická komedie. Při menším vypilováním scénáře a vyměnění nudného režíséra Levena nějakým lepším vypravěčem to mohlo být něco speciálního. Trochu rozporuplně tady vyznívá účast Marlona Branda, který tu hraje opravdu pěkně civilně a velmi vtipně, ale do své role měl být možná o dvacet kilo lehčí aby do role víc seděl ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, nebo se stávám na stará kolena sentimentální, ale tenhle film mě dostal. Je to neuvěřitelně milý snímek. Ano, končí happyendem, ano, jde tam o lásku, ano, je to naprosto v pořádku. Z jiného pohledu se dá na film koukat jako na otevřenou adoraci escapismu, ale co, jak rád bych si taky někdy nasadil masku a utekl co nejdál od civilizace. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Kouzelné :-) Film na letní večer kdy jste doma sami, je těsně před prázdninami a vy máte deppku z toho, že se vám láska vyhýbá. Po shlédnutí Dona Juana s tím začnete něco dělat. Ti co se u filmu nudili, upřímně je lituji. Možná bych ještě dodal, že bych film neřadil do žánru komedie. Tam se snad bylo čemu zasmát? Jistě, sem tam jsem se pousmál, ale komedie? To určitě ne. A drama už vůbec :-) ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velice zajimavý.Dle mého názoru má tenhle film v sobě jakousi myšlenku,kterou si k srdci může vzít každý z nás a máme v sobě něco co má Johnny Depp jako Don Juan.Každý máme reálný svět a v nitru duše máme svůj svět.I když nejsme tak extrémní jako hrdina ve filmu,že se i tak obléká,ale není rozkošné když se někdy chováne tak trochu jako blázen?Je fakt,že film sám o sobě je možná stereotipní romance,která by dneska bodovala jen díky Deppovi a kdy by byl živí Marlon.Jiank by to byl jeden z mnoha filmů...Ale že tam hrají tito vynikající herci tak film má takovou zvláštní atmosféru a tu atmošku podtrhuje nádherný český dabing v podání Saši Rašilova a pana Brzobohatého.Hudba byla jen tak do pozadí,výprava krásná.Snad jediná věc,která se mi na filmu nepáčila je,že tvůrcům se rozhodně nepovedlo omladit Deppa tak,abych mu věřil,že je mu 16.To mě teda rozhodně nepřesvědčili.Ale film se mi moc líbil.A na závěr jeden citát od Marlona Branda,který mi utkvěl v paměti a možná vystihuje jakési nic nedělání či čekánína něco co možná ani nepřijde,vystihuje to starého člověka,který je před důchodem. ,,První den zbytku mého života." ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si na 100 % byla jistá, že dám filmu 4 *, ale po přečtení komentářů jsem se uvedla mírně do rozpaků. Proč film všichni hodnotíte tak nízkými počty hvězdiček? Na mě totiž zapůsobil. Můj názor naprosto vystihuje komentář Pohrobka. Zvláštně udělaný romantický film, myslím, že láska je zde vyjádřena odlišně, ale mnohostranně. Touhy ženy zde naprosto vyzařují v každé scéně, můj oblíbený Marlon Brando je sice už přestárlý a obtloustlý, ale stále je velmi dobrým hercem v roli inteligentního psychiatra a okouzlující Johnny Depp taky nezklamal (i když zrovna k němu nemám žádné zvláštní sympatie). Jednoduše si stojím za tím, že si tento film rozhodně zaslouží lepší hodnocení, než 67 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)
  • Když vezme dr. Mickler svou ženu na večeři, můžete zřetelně vidět ženu, která byla poslední "obětí" Dona Juana na začátku filmu. Sedí sama a hraje si se lžičkou, jako by na někoho čekala, stejně jako při prvním setkání. (HappySmile)

Reklama

Reklama