Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

T2 

všechny recenze uživatele

Podobné námety tu už boli a omnoho zaujímavejšie podané a asi aj preto je to najväčší prepadák na poli CGI animácie. Po grafickej stránke je to miestamy až dosť nepekný podpriemer - čo teda fakt bije dosť do oči, samozrejme nie je to až taký nevydarený zmätok a nájde sa tu zopár milých momentiek ale je tam opäť to klasické moralizovanie a to už fakt nemusím. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $28,142,535Tržby Celosvetovo $55,181,129 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný a ještě k tomu nechutně předražený animák. Kdyby takhle natočili Čapkovu hru Ze života hmyzu, nebyl bych vůbec proti, ale nesměli by se oddálit od předlohy, což by hollywoodší tvůrci nedokázali. Jak tam není sdostatek sentimentu, patetismu, moralismu a hrdinství, není to dobrý animák. Postavy jsou nepropracované, prakticky jen karikatury, děj nudný a častokrát dříve omletý, humor trapný a i když se člověk párkrát usměje, i tak mi to přišlo příliš křečovité. Malé děti si ale přijdou na své, přestože nikdo jiný. A je to zvláštní, dřív byly pohádky (skutečné pohádky, ne ty dnešní polodramatický sitkomový 3D výtvory, který za ně vydávají), který byly jak pro dospělý, tak pro ty nejmenší, kde i přes infantilnost děje si na svý přišel každej. Dnes se snaží do pohádek nacpat realitu na každým kroku, ale realitu nereálnou, zabalenou do hloupostí a s umělým moralizováním a hrdinstvím. A já říkám, už dost, už je toho trochu moc, už to chce zase nějakou tu výhybku někam jinam. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Pre deti tu je svižný (úplne obyčajný) dej a lákavá animácia so zaujímavým vzhľadom prostredia. Pre starších (hlavne pre mňa) tu je aspoň nejaká interakcia ľudí, hlavne tá konšpiračná babička. Pre rodičov a to najmä ochrancov tých najmenších živých stvorení tu je aspoň ten pocit, že si z toho deti vezmú nejaké to morálne ponaučenie, že je nepekné ubližovať stvoreniam iba kvôli tomu, že sú menšie ako my. Ak má však vaše dieťa určité psychopatické chúťky, tak by som tento film neodporúčal, môže to spôsobiť opačný efekt. 5,5/10 (Videné 15.2.2020, CZ dabing) ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší animákové překvapení roku, které strčí s přehledem do kapsy Monster House i Za Plotem. Děj je sice klasicky animácky jedoduchý, ale vaše škvrňata si z něj i tak odnesou poučení, které je předáváno nenásilnou formou. Ve filmu najdete mnoho zábavných postav. Ať je to šílená babička, vychloubačný mravenec či jiná havěť zaručeně vás skvěle pobaví a minutáž bude spokojeně plynout. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí, objeví se scéna, která velmi vtipně a trefně paroduje hvězdné války.Jen nechápu, z jakého důvodu film propadl jak u diváků tak u kritiků. Každopádně pro mě další důvod, proč různé recenze i tabulky návštěvnosti nebrat až tak vážně, každý přece máme jiný vkus. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)
  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama