Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

warrenur 

všechny recenze uživatele

"But that's not important right now". Najznamejsia hlaska prveho filmu. Spomenul som si nan a dufal, ze opat dostanem vnipne, teraz uz "nekorektne" sceny. Vedel som, ze som v suchu, ked uz v stvrtej minute: "No dogs, are allowed on the shuttle, son, I'm afraid, Scraps will have to be shot". :) Mnamka, z tejto sceny by sa mnohi sucasni mileniali, ci mladsi doseru v ich jazyku "trigernu". :D Teda aspon na dobu 4-och sekund. :) Taktiez, gay Jacobs z riadiaceho centra, opat chrli hlasky prakticky kazdych 10 minut. Informacie..."should I fake my orgasm?" "Yes, next!" Casopis ministrant, ktory cita knaz a sleduje plagatik :) "Place your head between your knees" "Between your OWN knees, father!". hehe. Prakticky akoby ste sledovali dokrutku prveho filmu. A to je zrejme to, co budu jedni ludia vnimat pozitivne, kym druhi opacne. Mne sa pacilo pritvrdenie v humore, ale zamrzela nizsia originalita. Opat kvantum vtipnych drobnosti v pozadi, musite byt pozorni. 65% Odporucam. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Daľšia fantastická bláznivá komédia s množstvom brilantného humoru a božsky dobrých hlášok ... Rozbieha sa pomalšie ako prvá časť ale neskôr svojím humorom niekedy prvú časť prekonáva . Snáď jediným negatívom (síce niekedy i pozitívom) bolo, že až príliž mnoho scén bolo okopírovaných z prvej časti (divákom ktorí nevideli prvú časť to nebude vadiť ale tým ktorí videli i prvú časť asi trochu hej) ... ale inak to čo som písal k jednoke sedí i na toto výborné (ale slabšie) pokračovanie ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Princ Charles začal nosit šaty princezny Diany. Nechtěl jsem tomu uvěřit!" To samé jako u jedničky. Bezvadné gegy a hlášky. Jediná vada na kráse, že je to dvojka a ta už prostě bude vždycky druhé a všichni ji budou porovnávat s jedničkou. Jenže já se u dvojky bavím úplně stejně, takže 5* bez debat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo o niečo lepšie než mizerná jednotka. Chcelo by to ale trošku tej invencie. Citeľne mi chýbal Leslie Nielsen a bohužiaľ ani Lloyd Bridges nedostal veľa priestoru. V zásade je dvojka bohatšia na gagy než jednička, lenže väčšina z nich je veľmi trápnych a priemerne natočených. A kvantita značí kvalitu, ako je známe. Raz sa na to pozrieť dá a je tam aj pár obstojných vtípkov, prevažná väčšina sú ale ozaj slabučké gagy, hluché miesta a do poslednej bodky okopírované vtipy z prvého dielu, u ktorých skôr začnete premýšľať nad existenciou dvoch paralelných svetov a možnosťou cestovať medzi nimi, ako nad tým, že by ste sa mali baviť. Dve hviezdy horko-ťažko dávam, ale inak film skôr nudí. Neviem prečo je to tak populárne. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama