Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu...no vlastně se nic nezměnilo. Několik nových vtípků se najde a jsou opravdu dobré. Obzvlášť oceňuju nesčetné narážky na startrekovou minulost Williama Shatnera. Spousta gagů je ale okopírovaných z předchozího dílu, takže nemálo krát sem měl pocit dejavu. Inspirovat se je jedna věc, ale kopírovat je špatné ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lloyd Bridges pri jednom z najlepších fórov sequelu spomenie, že tu nie je nič nové, čo je čiastočne pravda, pretože pri mnohých scénach presne viete, čo bude nasledovať. Našťastie je tu ale aj niečo navyše ako v prvej časti a to predovšetkým dokonalý William Shatner. Vďaka jeho kreáciám som premýšľal aj nad vyšším hodnotením, avšak od cesty na Mesiac som predsa len očakával viac a viac som očakával aj od "boja" s počítačom. Stále ide o kvalitné pokračovanie o niečo kvalitnejšej jednotky a je škoda, že sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti. Minimálne kvôli Shatnerovi. 70% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama