Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (180)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl je to určitě – o tom žádná, nicméně i tak jde o vcelku slušnou průměrnou parodii (komedii). Pár dobrých vtípků a momentů by se tu našlo, byl jsem rád, že se tu objevilo i několik vedlejších postav z dřívějška. Některé scény se opakovaly z minula, ale to mi zas až tolik nevadilo. Přibylo trochu víc nahoty a bohužel i hromada zbytečných dialogů o hovnu. Julie Hagerty byla pořád okouzlující, ale ani ona to nedokázala pozvednout na víc jak obyčejný průměr. 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se naplnily, když došlo kafe. To byla strašná zpráva pro kapitána. Jemu přitom vůbec nevadilo, že řídící počítač vyvádí kraviny. "Dám vám otázku. Co to je? To je tázací věta, kterou se zjišťuje informace." Mě vůbec nevadilo, že došlo kafe, protože jsem se příjemně bavila a o to tady přece šlo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno