Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na konci dvacátého století začala výstavba kolonií na povrchu Měsíce a s ní přišla nová éra cestování Vesmírem............. Oproti jedničce, která začínala žraločí leteckou ploutví a hudbou s filmu Stevena Spielberga Čelisti, začíná dvojka hudbou a nápisy s filmu Hvězdné války George Lucase. Je to prostě parodie, to se nezapře. Tady se bude létat, létat s lodí Mayflower 1 první linkou mezi Zemí a Měsícem a první linkou směřující do katastrofy. Ve stejné době, kdy se připravuje let této lodě, se daleko (far), daleko (far) v Galaxii princezna Amoura...ale co jste zvědaví, podívejte se sami..... Dokonce uvidíte i E.T., jak volá domů. CITÁT -OPERÁTORKA - Vhoďte tři tisíce dolarů na první tři minuty volání.......... Mezi tím - z nemocnice Ronalda Reagana utíká Ted Striker (Robert Hays) aby zabránil vzlétnutí Mayflower 1 na kterou je chystán atentát. Scéna ve 14 minutě, jak si obyčejný cestující kupuje v letištní hale časovanou bombu je prostě nádherná a odvážná. CITÁT - Ten chlap je zjevně blázen.......... No a Ted? Ten se samozřejmě dostane na palubu raketoplánu a zažije de-ja-vu s prvním příběhem. Teď Ted ukáže, co dovede - udělat za zmatek. CITÁT - Možná je to jen proto, že je to prostě jen vůl........... Škoda, že tento příběh vlastně paroduje díl první, stejné situace, stejní herci, stejné hlášky, možná to chtělo trošku něco nového. Opakovaný vtip přestává být časem vtipem. Jasně, divák se pobaví, ale kdybych nejdříve neviděl jedničku asi bych se bavil víc. CITÁT - Prosím, uklidněte se, došlo nám kafe............... ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po záchraně letadla je Ted Striker přizván k testování nového typu raketoplánu. Ale jelikož příliš často upozorňuje na chyby při vývoji letadla, a navíc se mu podaří s jednou verzí i havarovat, je vedením společnosti "uklizen" do blázince. Ale jakmile má dojít k prvnímu ostrému letu raketoplánu na měsíc, kde má být přítomna i jeho dávná láska Elaine, Ted neváhá a jako cestující nastupuje do letadla. A jak předvídá, během letu se pokazí počítač - a Ted je jediný, kdo se s ním, a stejně tak s teroristickým cestujícím musí vypořádat... Proti prvnímu dílu o chlup (ale jen o malý) horší, i když některé vtípky jej zase předčí. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film dávno za zenitem, ale i tak by si z něj tvůrci dnešních parodií měli vzít příklad - netřeba do filmu natočit tuny fekálií, spermatu a jiných lidských tekutin, aby se divák pobavil... ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Daľšia fantastická bláznivá komédia s množstvom brilantného humoru a božsky dobrých hlášok ... Rozbieha sa pomalšie ako prvá časť ale neskôr svojím humorom niekedy prvú časť prekonáva . Snáď jediným negatívom (síce niekedy i pozitívom) bolo, že až príliž mnoho scén bolo okopírovaných z prvej časti (divákom ktorí nevideli prvú časť to nebude vadiť ale tým ktorí videli i prvú časť asi trochu hej) ... ale inak to čo som písal k jednoke sedí i na toto výborné (ale slabšie) pokračovanie ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama