Reklama

Reklama

Dokonalá partie

  • USA The Wedding Date (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poněkud neurotická Kat Ellisová, která se natrvalo usadila v New Yorku, dostane pozvánku na svatbu mladší atraktivní sestry Amy, která se bude konat zanedlouho v Londýně. Jenže radostná příležitost, setkat se s blízkými, se pro Kat stává noční můrou, když se dozví, že si Amy bere Edwarda a jeho svědkem bude jeho nejlepší přítel Jeffrey, shodou okolností její bývalý snoubenec, který ji před dvěma lety opustil bez slůvka vysvětlení. Aby tu ostudu přežila, protože zatím nemá partnera, a vyhnula se ironickým poznámkám okolí, zejména své jízlivé matky Bunny, rozhodne se pro poněkud neobvyklý krok. Od kamarádky dostane tip na údajně skvělého profesionálního společníka Nicka Mercera a najme si ho na víkend, aby vystupoval jako její přítel. Ačkoli se s ním poprvé setká až v letadle do Anglie, je nadšena a nelituje šesti tisíc dolarů, které mu za jediný víkend bude muset zaplatit. Nick je totiž vskutku dokonalý profesionál. Je pohledný, vtipný, laskavý, okouzlující a má neobvyklý talent získat si na svou stranu každého. Hravě Kat dostane do pohody a nenápadně se stává jejím přítelem i terapeutem. Je nadšeně přijat jejím otčímem Victorem a považován za ideálního zetě pro každého otce, probudí v Jeffreym žárlivost a stane se cílem toužebných pohledů každé ženy. Kat je zpočátku nadšena ohlasem, který Nick vzbudí u ostatních, a také překvapena, jak jim všichni říkají, že se k sobě skvěle hodí, ale postupně se jejich obchodní vztah začíná měnit v cosi, co by nikdy nečekala - v lásku. Jenže cítí Nick totéž? (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Bylo to překvapivě lepší, než jsem čekala. Denmot Mulroney je vážně fešák, jeho pohledy utáhnou půlku scén samy, ale Debra Messing to překvapivě taky docela zvládá, vše tak hezky plyne. Pár "příběhových zakopnutí" mi ve filmu sedělo a líbilo se. Trošku mi připadalo, že se jednotlivé postavy střídají ve stupidním chování. Začíná Kat, Jeffrey je celou dobu a na konci to na sebe vezmou Amy a její manžel. Ale co no, člověk si od toho nesmí moc slibovat. Je to holt lehce nadprůměrná romantická komedie a nic víc. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic světoborného, ale nenudila jsem se a ani mě to nepohoršovalo svou tupostí, jako jiné filmy. Je to film pro nenáročné, kteří jen chtějí na chvíli vypnout a nebude jim vadit pár klišé. Proč je kupříkladu v mnoha amerických romantických komediích hlavní hrdinka tak nepostradatelná v práci, že kdyby na pár dní odjela, tak se zhroutí celá firma (nejlépe redakce oblíbeného a skvěle zavedeného ženského časopisu. V Dokonalé partii hlavní hrdinka aspoň pracuje na letišti, jestli jsem to správně pochopila, čímž si u mě šplhla). ()

Reklama

Hawk 

všechny recenze uživatele

The wedding date je příjemná podívaná, u které se nudit nebudete. Chvilku mi sice trvalo, než jsem se dokázal zžít s hlavními hrdiny, kteří mi přišli docela nesympatičtí na daný žánr. Ale o to více si později užijete zašmodrchanici kolem svatebního rande. Film je krásným vystižením toho, jak by žádná nevětsa nechtěla, aby dopadla její svatba ... nebo spíš ženich ?? ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Nebyla by to romantická komedie, kdyby profesionální odstup hlavní hrdinky a jejího najmutého společníka vydržel až do konce: i průměrně bystrý divák vytuší, kudy dějová cestička povede. Dokonalá partie je nejen z toho důvodu průměrnou romantickou komedií. Kromě přesného žánrového vzorce, kde vytušíte jak bod zvratu, tak pointu, má bohužel i mnoho hluchých míst, kde se nic neděje. Jan Svěrák v Obecné škole takovou pasáž charakterizoval jako odpočinkovou a je to ta, kde vláček jede krajinou. Jenomže v Obecné škole byl vláček jeden, tady je hned několik souprav a odpočinková pasáž střídá odpočinkovou – děj prostě nemá správnou hustotu. Pikantní je i to, že závěrečné titulky zabírají 12 % z celkové stopáže. ()

zmates 

všechny recenze uživatele

Fuj, to jsem si zase dal. Napadá mě tolik výtek, že nevím, kde začít. Tak třeba ústřední dvojicí. Dermot Mulroney je zde pan kamenný ksicht, nevím proč, jinde takový nebývá, zřejmě příkazy od režiséra. Ve scénáři měl za úkol hrát tak zarputilého samce, až to bylo k smíchu. Debra Messing doplatila bohužel na totéž. Je to vcelku sympaťanda, nic proti ní, ale její pitvoření před Mulorneym, přehnaná zmatečnost a kulometná mluva hlavně na začátku filmu byla fakt k nesnesení. Nevím, proč každá svobodná žena musí být v americké komedii vykreslována právě takto. Z těchto znaků je jasné, že to musela buď natočit nebo napsat ženská. Později jsem zjistil, že dokonce obojí, tím se leccos vysvětluje. Dámy prominou :). Zápletka byla tak o ničem, že se ani na chvilku nepřiblížila k tomu, že by mě oslovila, či snad zaujala. Naopak slušný výkon podala Amy Adams a také Jack Davenport, ale to už je jen jakás-takás znouzecnost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Protože je Debra Messing alergička, tvůrci filmu se snažili použít umělé květiny kde jen to bylo možné. (D3VIL)
  • Film se měl původně jmenovat Something Borrowed. (D3VIL)

Reklama

Reklama