Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh agenta Mossadu, který krátce po sebevraždě své ženy dostane od izraelské bezpečnostní služby úkol, aby nalezl stárnoucího nacistického zločince a zabil ho. A aby se k němu snáze dostal, „spřátelí" se s jeho vnoučaty ... (frings)

Recenze (21)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Až na tu nesnesitelnou hudbu, skvělé! Hlavní hodnota filmu neleží v příběhu, ten občas kulhá, ale ve stylu, jakým popisuje dodnes trvající konflikt mezi židovským pocitem zloby (rozhodně ne neoprávněným) a smířeným pohledem Evropanů. Jak vnímáme holocaust tady? Jako část historie, která byla šílená, ale je za námi, a krom popíračů holocaustu nás moc nevzrušuje. Zcela pochopitelně pro Židy holocaust znamená mnohem víc. Walk On Water tenhle konflikt probral z obou stran a obě strany konfrontoval v postavách agenta Mosadu a berlínského gaye, kterého sice minulost žere, ale nehodlá jí dát prostor, aby ho omezovala. K základní linii příběhu autoři přidali v drobných motivech izraelsko-palestinský konflikt, neonacismus, pocit viny za ztrátu milovaného člověka. Snímek je špionážním filmem stejně jako romancí. Hutné drama, které všechno myslí vážně, i když se nezatěžuje velkými gesty a kýčem (až na úplné finále, které se ale k příběhu báječně hodí). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Izraelský stát již mnoho let hájí své právo na přežití. V jeho službách pracuje již několikátá generace lidí, kteří již mnohdy nevědí přesně, co bylo na úplném začátku. Poselství holokaustu začíná pomalu rezavět a z posledních uprchlých esesáků zbyly jen nepohyblivé trosky ležící v postelích, v plínách a na přístrojích. V takové době je už těžké být Damoklovým mečem Šimona Wiesenthala a pomstít židovský národ odstraněním zcela vyřízeného, i když stále hledaného válečného zločince. Doba se mění, mění se i lidé, nastupují nové generace vnuků a pravnuků, boj dobra a zla ale zůstává. Někdy je těžké se rozhodnout, zda zabít ve jménu spravedlnosti, když už je to vlastně zbytečné, splnit rozkaz a povinnost vůči národu, nebo zůstat člověkem... ()

Reklama

Plangi 

všechny recenze uživatele

Rok tomu, co jsem natrefil na režiséra Foxe snímkem Ha-Buah (2006) a pravda moc na větvi jsem nebyl, vadila mi přílišná překombinovanost. U jeho o dva roky staršího filmu Walk on Water se tento neduh objevuje také, bylo zde zkrátka mnoho motivů, které vyzněly do prázdna. Naštěstí to ale nebylo v takové míře, aby se ztrácela hlavní zápletka, týkající se samotného agentova pátrání po nacistickém zločinci za nevědomé pomoci jeho vnoučat. Ta je opravdu zajímavá a na tu nějakou hodinu a tři čtvrtě mě film dokázal naprosto vtáhnout do děje…no tedy až na pár minut ke konci, které jakoby střihač fiknul z jiného filmu a žánru. 80% ()

Aniii 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější filmový zážitek poslední doby, výborný film a neskutečné herecké výkony! Knut Berger - geniální... Jako by herci vůbec nehráli, jako by ten příběh opravdu prožili přímo před kamerou. Řekla bych, že každá vteřina je naprosto dokonalá, ale bohužel konec byl pro mne mírným zklamáním. I tak pět hvězdiček - bez debat. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ač menší vzrůstem, o to větší sympoš s mužnými rysy a dobrý herec Lior je (…a jak neslušivě, stařecky a houmlesácky vypadá, když si zakryje v jednom z pozdějších filmů tvář vousy), a to vše dokazuje i v tomto filmu režiséra, kterého začínám čím dál víc obdivovat a jež je zřejmě naladěn na stejnou duševní notu jako já a i mnoho jiných a jehož prakticky veškeré filmy jsou nadprůměrné. Ani Knut Berger v roli Axela nezaostal a celkový dojem z filmu je více jak dobrý … 81089 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Caroline Peters (Axelova sestra Pia) v jednom rozhovoru pro izraelskou televizi přiznala, že její skutečný dědeček byl nacista, stejně jako dědeček postavy, kterou ve filmu ztvárnila. (Myshkin)

Reklama

Reklama