Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

compiler 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovaly ceny za nejzamotanější filmy, Světlo ve tmě by bylo nominováno hned v několika kategoriích a určitě by si i nějakou sošku odneslo. Pro mě nezajímavý snímek u kterého jsem někdy ani nevědel o co jde. Jediné světlé místečko je hudba, díky které hodnotím jednou hvězdičkou. Víc si opravdu nezaslouží ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku, když jí chcíplo to děcko, jsem si říkal: no doufám, že to zas nebude další film o duchovi mrtvýho haranta. Byl. Ale nejenom to. Atmosféra osamělého přímořského domku s výhledem na maják a nedaleké vesnice s klasickými anglickými tvrdými venkovany mě dostávala. Husina mi běhala po zádech zcela přirozeně a samovolně. Konec byl asi trochu moc překombinovanej a trochu jsem se v tom maglajzu ztrácel. Ale vyvážila to Demi Moore, kterou díky tomuto filmu zase považuji za herečku. Nejen, že dokázala skvěle vyjádřit emoce a zmatek v její hlavě, ale byla tady taky neskutečně krásná. Kam se hrabe nějakej Striptýz nebo jiný její nejoslavovanější filmy. Pro mě dokonalá volba na večer, kdy se chcete trochu bát. Překvapí vás to stejně jako mě. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

sluzevsky 

všechny recenze uživatele

Po celou svou stopáž vážný a pomalu se táhnoucí film, který ovšem dějem nutí bystřit mysl a dedukovat, co by asi jak mohlo být a proč jak že se to ty věci momentálně mají. Napětí se (urputně pomalu) táhne až do samého konce, kde sice jakýsi zvrat nastane a svým způsobem zajímavý (alespoň pro mne, ač jsem tušil, že je něco za lubem, neočekávaný) je, ale ne až tak moc, aby mi najednou přestalo vadit, že nejpatřičnějším synonymem pro snímek jako celek, je NUDA. Nicméně na druhou stranu obrátím-li kartu, filmů s obdobnou tématikou jsem viděl plno a v porovnání s většinou si, co se zápletky a jejího rozuzlení týče, zas až tak špatně nevedl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem původně duchařský film, než prapidivnou mysteriózní romantiku. Atmosféra majáku kde se polovina příběhu odehrává je fajn, ale bohužel to dost ničí herci. Teda když nepočítám Moore a MAtheson ty celkem ušly. I když Moorová mi byla ze začátku dost nesympatická, pak se to naneštěstí změnilo. Není to film který si pustím ještě jednou ale na jedno podívání se to dá. Rozhodně je to lepší než většina filmů Danielly Steelové. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Tehdy 7letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi nosil při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek. (Lynette)
  • Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska. (HellFire)

Reklama

Reklama