Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (281)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vás varovat, jestli nezrušíte ty nehorázné daně, poradím lidu, aby se proti vám vzbouřil." Až takhle zákeřný dokáže být ten loupežník ve slušivých punčochách, který se, na rozdíl od své konkurence, pyšní tím, že nemluví s cizím přízvukem. Mě tedy vždycky hrozně bavilo tohle čekání na to, až se Robinu Hoodovi ztopoří meč a zaútočí na pás cudnosti zvrhlé Lady Mariany. Zažije se při něm totiž taková spousta srandy, slovních hrátek a slepcových hlášek, že je mi úplně jedno, že se jedná o naprosto nedůstojnou hovadinu vzhledem k vážnosti legendy o zeleném mužíkovi. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Nejraději mám Robina s Costnerem. Ovšem ne kvůli němu, ale ale připsanému Maurovi Morgana Freemana. Parodie s rapujícími černochy není právě mé gusto. „Z Afriky je to do Anglie lán světa.“ „Jmenuji se Kejchal, můj syn je Hepčí.“ Silné kafe, co? Stěhování hradu ovšem dobrý fór, stejně jako Playboy pro slepce. Nutno uznat, že gagů a slovních hříček bylo ve filmu dost, byť často dost podbízivých a zbytečně košilatých. Co mne dostalo byl Will Scarlett O’Hara. Podobně Robin jako Bivoj. Ještě se mi líbilo Century-Fox. A to nejlepší nakonec: „Zavolejte zámečníka.“ A právě za ty vtipy *, jinak by to byl odpad. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Robinovi z Loxley středověcí exekutoři postavili hrad na kolečka, odvezli mu ho do skladu a na místě zanechali pouze základy a sluhu Mrkáče, který si právě na WC četl Playboye pro nevidomé. Robin se vydává na cestu za pomstou, při které ho čekají důmyslné léčky šerifa z Rottinghamu, lukostřelecká soutěž zakončená podrobným prozkoumáním scénáře i důmyslný Marianin pás cudnosti, na který je i zbojníkův mozek krátký. Robin však může být klidný, neboť jeho život záleží na postřehu slepého Mrkáče, který vše sleduje bystrým pohledem z vyvýšeného stanoviště. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Pan Ezio (Joe Dimmick) vystřelí na Robina během soutěže v lukostřelbě z Královského skladu svitků. To je narážka na Texaský knižní velkosklad, ze kterého střílel Lee Harvey Oswald na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. (ČSFD)
  • Filmový debut Davida Chappelleho. (Mihail123)
  • Natáčení probíhalo v USA na Rancho Maria na 25933 Sand Canyon Road v Santa Claritě v Kalifornii a ve studiu West Hollywood na 1041 N. Formosa Avenue v Kalifornii. Natáčelo se od 5. ledna do 25. března 1993. (noelcoward73)

Reklama

Reklama