Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (176)

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Tohle není komentář, ale krátkometrážní úvaha: Myšlenka seriálu takového formátu je velmi šlechetná, to bez debat, avšak mě by zajímalo, co na to odborníci? Jak moc se dá vědě aplikované ve vyšetřování věřit? Viděl jsem jeden díl, kde metody použité při práci FBI byly také mým učivem na VŠ a trochu jsem se podivoval nad seriálovým vysvětlením mě dobře známých principů. Samozřejmě, je běžné, že pro člověka zainteresovaného do žánru jakéhokoliv snímku je zfilmování "jeho" problematiky úsměvné, ale tohle je čistý základ seriálu - Využívat vědu a také jí trochu přiblížit normálům. Odborníci, vědátoři, skutečně se to autorům daří? i když se jedná o otázku řečnickou, stejně : odpovědi rád přijmu v poště:-) ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl asi jediným, který jsem sledoval na Nově (kromě Ordinace pro tu mám slabost ). A taky že se mi líbil. Při psaní komentáře jsem si vzpomněl na HIMYM 6. sérii 9. díl ,kde naše hrdinka Robin zachraňovala vesmír pomocí matiky. : Ale to jsem odbočil ! Vražedná čísla mi přišli rozhodně zajímavější než nějaký "Mentalista", který televize označila jako nejlepší seriál součastnosti. No což, asi jsem zaspal dobu. 9/10 ()

Reklama

Smajlík93 

všechny recenze uživatele

Jak už plyne z názvu seriálu Vražedná čísla (Numb3rs), je jasné že se nejedná o klasickou kriminálku, ale o hit poslední doby. FBI si neví rady se složitými zločiny v Los Angeles, a proto agent Don Eppes si přizve na pomoc svého bratra profesora matematiky Charlese Eppese. Proč matematického profesora? Díky Charliemu nadání na čísla a vzorce dokáže sestavit pro hledaného zločince unikátní rovnici, která pomůže dopadnout pachatele. Aby děj nebyl matematickou kriminálkou strohý, nebo nudný je doplněn vtipnými scénkami. Ten to seriál je pěknou ukázkou kombinace kriminálky a vědy (občas sci-fi). ()

morfas odpad!

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu své fekálie. Po chuťové analýze zadrženého vzorku na místě činu zkusím derivací charakterizace trojrozměrného povrchu čtyřrozměrné koule třídimenzionálními varietami zjistit, jestli ten sendvič s burákovým máslem zapil mrkvovým džusem, což by vysvětlovalo barvu a konzistenci zadrženého vzorku...“ ()

D@ve 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že vůbec nevím, proč mě tento seriál baví. V matimatických vzorcích, které počítá hlavní hrdina - genius se vůbec nevyznám a ostatní děj mi nijak vyjmečný nepříjde, ale když se to celé spojí dohromady, tak to utvoří něco velmi zajímavého. Je to příjmné odreagování od dnes už stereotypu jako CSI. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Reklama

Reklama