Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (176)

ste 

všechny recenze uživatele

Tento seriál selhává ve všech ohledech. Hlavní dva představitelé jsou neuvěřitelně necharismatiční a nezajímaví, jejich rodinné a citové propletence jsou příšerně nudné a případy, které řeší jsou tuctové. Navíc si počínají jako když se příchod Cimrmana do Liptákova zjišťoval poločasem radioaktivního uhlíku namísto kouknutím do kroniky. Přece se nějak musí ukázat, jak moc chytrý jsou, ne? Dokonce tak chytří, že i ty nejsložitější modely a výpočty si v klídku vypisují na tabuli, nedej bože aby použili počítač. Viděla jsem asi půlku první sezóny, tak nevím, jestli se to časem nezlepší, ale já to rozhodně riskovat nebudu. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, zapracovat matematiku do vyšetřování zločinu. Nevím, jak moc je to reálné a co z toho je opravdu v praxi možné, každopádně nápad dobrý. Možná by tam mohly být trošku více vysvětleny ty výpočty, protože ne až tak znalému člověku v matematice se z těch všech výrazů motá hlava. Případy jsou povětšinou zajímavé, i když mi tam chybí větší napětí ve vyřešení. Celkově je to takový průměr, nedonutilo mě to koukat na každý díl. Ale když mám čas a chuť, kouknu se. Howgh! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka se tolik liší od těch ostatních hlavně v tom, že se prostě musím kouknout na další díl! Mnohem lepší než nějaký Las Vegas, New York nebo Miami. Charlie je drsňák, a jeho schopnosti jsou fakt dotažené do posledního detailu. V každém díle nám dokazuje, že "skrze matematiku můžeme objasnit největší záhady světa." Co se týče jeho bráchy Dona, také nemám výtek. Prostě velice dobrý seriál, který produkují takové kapacity jako jsou Tony Scott a Ridley Scott. Jen tohle je záruka kvality. EDIT: Snižuju své hodnocení o jeden stupeň dolů ze dvou důvodů: 1) Po druhé sérii jsem se prakticky přestal dívat a můj zájem o seriál téměř opadl. 2) A posléze jsem objevil nejdokonalejší kriminálku všech dob a od té doby jsem na tyto seriály více kritický. Nicméně, stále se raději podívám na tohle, než na kteroukoliv CSI! ()

alenka 

všechny recenze uživatele

prvnich par dilu me totalne nadchlo - skvely scenar s objevujicimi se kriminalistickymi metodami (realisticnost matematickych vypoctu necham na jinych, ja tomu nerozumim, ale bavi me tp :) pak ale dojde k rozmelneni, pridani fyziky, spousty nezabavnych teorii, ktere nemaji s myslenkou seiralu moc spolecneho, zbytecne moc postav, ktere se schazeji v obyvaku hlavnich hrdinu, a nikdo presne nevi, proc. dva sympaticti hrdinove si zaslouzi trochu lepsi scenaristy, kteri by je nenechali tak rychle umrit :( ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • Postavu Davida Krumholtze oslovují všichni Charlie, pouze jeho kolega Larry mu občas řekne Charlesi, a to v případě, kdy mu chce sdělit něco důležitého. (Greg)
  • 6 členů má většinou tým reálných vědců, kteří se podílejí na přípravě jednotlivých epizod. Rovnice, které hrdina píše na tabuli, totiž musejí být do puntíku správné a jejich použití při řešení zločinů věrohodné. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Reklama

Reklama