Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (176)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zločin je jako rovnice, kterou je potřeba velmi rychle vyřešit. Matematiku používáme denně a ani si to neuvědomujeme. Všechno děláme automaticky a s velkou samozřejmostí. Klidně ji můžeme použít při řešení zločinu, s tím problém nemám. Neuškodilo by, kdyby složité matematické výpočty byly více vysvětleny. Jenže to by se jeden díl seriálu pěkně prodloužil a změnil v něco úplně jiného. Zajímalo by mě, jestli jsou to skutečné výpočty nebo jen nějaké filmové výmysly. Nicméně, nápad je to zajímavý a originální. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No, takže asi takhle: matematika je něco, co naprosto nesnášim, nerozumim tomu a zároveň mě to děsí. Nechápu jak sem mohla udělat zkoušku za 2 a omlouvám se všem svým učitelům matiky od Mgr. Kellerové přes Mrg. Mrkuse až po RNDr. Šimsovou za to, co sem předváděla u tabule. Děs!! Ale k seriálu. Jediný co mi vadí, že z toho dělaj, že matika se dá použít u všeho... no prostě nedá a nerozmlouvejte mi to. :) Jinak je to v poho a David Krumholtz je fakt "sympouš" - miluju jeho vlasy :). A já si jdu vypočítat, co budu mít ve středu k obědu :) 75 % ()

Reklama

morfas odpad!

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu své fekálie. Po chuťové analýze zadrženého vzorku na místě činu zkusím derivací charakterizace trojrozměrného povrchu čtyřrozměrné koule třídimenzionálními varietami zjistit, jestli ten sendvič s burákovým máslem zapil mrkvovým džusem, což by vysvětlovalo barvu a konzistenci zadrženého vzorku...“ ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Reklama

Reklama