Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (176)

Anderton 

všechny recenze uživatele

CSI kriminálky stavajú na čisto technickom riešení prípadov bez ludského faktora. Numbers je v tomto smere o niečo smiešnejší ( spojenie matematiky so všetkým príliš reálne nie je), práve preto je zábavnejší. To čakanie, s akou blbosťou zase prídu, je zdrojom zábavy aj napätia. A navyše sa venuje aj sympatickým hlavným hrdinom. ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

. Nieže by som sa v matematika vyznal, ale niektoré riešenia záhad, ktoré chce vypočítať pomocou nejakého vzorca alebo pomocou nejakej teórie založenej iba na domnienkach poprípade nejakej anabáze mi pripadá troška sci-fi. Nechcem nášho mladého číselného mága podceňovať, ale niektoré jeho dedukcia sú v 80% prípadoch iracionálne a von koncom nezmyselné. A nemusím byť génius, aby som zistil pravdepodobnosť jeho výpočtov sú viac ako len málo pravdepodobné. Ale viac-menej, keď sa tým nebudem zaoberať, tak je to slušná kriminálka a dokážem sa prehrýzť cez premúdrené matematické výroky Charlesa. ()

Reklama

Domo odpad!

všechny recenze uživatele

Další z amerických ptákovin, kterými naše komerční televize vyplňují aktuální program našich nenáročných konzumentů. Spousta "cool" video triků, bez kterých se dnes moderní kriminálka neobejde a které každý díl natáhnou natolik, aby se do něj vlezla reklama. Ultrageniální dedukce, které by mohl závidět i Doylův Holmes, vyvedené z nesmyslných čmáranic na skleněnou tabuli. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Skoro v každém díle zazní nějaká dobrá hláška a seriál se mi zdá být docela zajímavý. I když šťávu mu dodává samozřejmě Charlie, génius na čísla, looser na scrabble. Co rozhodně zaujme, je celkové originální zpracování, neboť spojit dohromady něco na první pohled tak vzdáleného jako matematika a kriminální seriál, už požaduje slušnou dávku odvážnosti. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Reklama

Reklama