Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, zapracovat matematiku do vyšetřování zločinu. Nevím, jak moc je to reálné a co z toho je opravdu v praxi možné, každopádně nápad dobrý. Možná by tam mohly být trošku více vysvětleny ty výpočty, protože ne až tak znalému člověku v matematice se z těch všech výrazů motá hlava. Případy jsou povětšinou zajímavé, i když mi tam chybí větší napětí ve vyřešení. Celkově je to takový průměr, nedonutilo mě to koukat na každý díl. Ale když mám čas a chuť, kouknu se. Howgh! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina kriminálních seriálů, i tento začne po čase nudit. Čím více dílů sleduju, tím více musím užasle hledět, kolik neobjasněných případů by tahle parta měla, nebýt jednoho ( nebo dvou, tří a nebo pěti - podle toho kolik známých Charlese se v dílu oběví ) matematika, který odhalí všechny části skládačky a FBI si dojde pro padoucha. Nebýt Charlese, tak je úspěšnost vyřešených případů na hodně nízkém čísle. ::: .A jako u všech podobných seriálů mě neskutečně vytáčí výslechy zatčených, které v každém díle probíhají úplně stejně. Agentka ( vždy to musí být žena, protože chlapovi by to nikdo nesežral ) nasadí plačtivý tón, zeptá se na děti, plačtivě vysvětlí že to co udělal nebo co se stalo, je přece špatné, a zatčený se pod tíhou plačtivých slov ke všemu přizná - i takový tvrďáci, kteří patří k elitním vrahům všech možných fanatických skupin. Komu to nestačí, tak si ještě může užít u rodinných trampot Eppsovic rodiny, kdy se probírá úplně všechno. A na závěr - komu by tohle všechno ještě nestačilo - se začneme zaobírat i samotným bohem a vírou v něj. ~~~ Další zajímavý seriál, který dojel na to, že je z USA, která musí do všeho montovat hrdinství, proslovy a víru ( Po mnoha dílech upravuji hodnocení z 4 na 2 hvězdy, protože je to díl od dílu horší a horší. V každé z posledních řad už se o bohu mluví v každé epizodě ) ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Prvních pár sérií super, pak už dosti otrava. Především Charlieho přirovnání mě od čtvrté série začaly lézt krkem a když se do nich začaly dostávat i další z postav, bylo to už opravdu na hlavu. Naštěstí vše vyrovnal skvělý Judd Hirch a především Peter MacNicol, který pro mě osobně byl nejlepší postava celého seriálu. Ve výsledku se tedy jedná o několik hodin matematiky na pozadí obyčejné kriminálky. Prostě průměr. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba lávky, odstřelit to po prvních dílech. Sic mi stále nejde z hlavy fakt, že to co týpek jakoby „spočítá“ by dokázal vyřešit i selským rozumem, ale na druhou stranu je to docela dobrá oslava lidského rozumu a teoretického myšlení. Případy začínají být zajímavé, leč scénáristy vykonstruované tak, aby nahrály na smeč matematice. A byť jsou ty rodinné etudy stále v rovině sladké telenovely, musím zkonstatovat, že bratři Scottové by mohli Jerrymu Bruckheimerovy časem solidně konkurovat. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • V čase 06:52 tatínek učí Charlieho, jak správně odpálit míček, ale v tomto okamžiku je vidět, že i po jeho odpalu míček zůstal na místě, ačkoli se v následujícím záběru oba jakoby dívají, kam letí. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama