Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $73,026,337Tržby Celosvetovo $86,796,502Tržby za predaj DVD v USA $13,522,983 //počet predaných kusov 824,259║ bláznovina, miestami až neúnosná, ale ten rozpočet na takýto film dobrá paľba /40%/ ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, posledních 30 minut jsem nemohl zastavit smích, ale jinak zbytek je bohužel tragická nuda. Idiot v podání Steve Carella je famozní, dokáže svojí debilitou nasrat do té míry, že přemejšlíte o vypnutí, Zach Galifianakis podává svůj standardní výkon, Paul Rudd je démon a Stephanie Szostak je krásná jak obrázek, ale ani to nestačí na víc než tři hvězdy. Škoda, docela zklamání, čekal jsem, že to bude podobná nakládačka jako třeba I love you, Man nebo Forgetting Sarah Marshall, kde si Paul solidně zařádil, ale bohužel....... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Francouzskej original je pecka. K tomuhle jsem moc duveru nemel, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Americani si z originalu vzali jen zakladni napad, pozvat idiota na veceri, ale nastesti moc neremakeujou jednotlivy forky a tudiz mi to neprislo, jak kdybych cumel na to samy. Navic dojde i na tu veceri, kde se predstavi cela rada blbcu. Je sice fakt, ze spousta forku je hyper trapnejch, herci se pitvori na vsechny strany a vsichni desne radi delaj proslovy a udobrovani. Ale na druhou stranu, idioti Carell a Galifianakis jsou fakt ukazkovy a jelikoz tu je Carell prakticky furt, mate asi tak kazdejch pet minut chut ho zabit, takovej hyper idiot to je, Rudd je sympatak a ve vedlejsich rolich Walliams a O'Dowd nemaj chybu. No a hlavne je neustale cemu se smat, fory jsou hyper stupidni, postavy vypadaj taky radne tupe, ale jako celek to proste funguje, film svizne odsejpa a ja se celou dobu skvele bavil. Takze se nepripojim k ostatnim a nebudu tu blejt kecy ve stylu zase remake a podobne a napalim sice slabsich, ale presto 5*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidé mají různé záliby. Někteří sbírají známky nebo drahá vína. Jiní si skládají modely autíček nebo stavějí po večerech plně funkční modely železnic a jsou nadšením bez sebe, když zmačknout čudlík na klávesnici a vlaky se jim rozjedou po kolejích. Ale jsou i tací, kteří mají poněkud odlišnější záliby, hrají si s myšmi. K těm patří i sympaťák Steve Carell. Ten vypadal jako ajťák a děsně mi připomínal bývalého spolužáka. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální dehonestace velmi zdařilého francouzského originálu. Parádní konverzační komedie se překroutila v cosi obludného. Nazval bych to morálním poučením po americku, prostřednictvím potrhlé hry ad absurdum. Můj dojem z průběhu filmu byl tak na 2 hvězdy, ale samotný akt večeře byl opravdový vrchol nevkusu a urážka diváka. Takže asi tak. 15% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)

Reklama

Reklama