Reklama

Reklama

Klíče od pevnosti Boyard

(pořad)
  • Česko Pevnost Boyard (více)
Soutěžní / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Francie, 1990, 370x57-136 min

Scénář:

Claire Barré

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Olivier Minne (moderátor), Jean-Pierre Castaldi (moderátor), Sophie Davant (moderátor), Patrice Laffont (moderátor), Tomer Sisley, André Bouchet (více)
(další profese)

Tento pořad je soutěžní show, ve které spolu soupeří dva týmy v různých úkolech. Na splnění daného úkolu mají obyčejně časový limit a vítěz vyhraje právo vstoupit do tygří klece, aby získal peníze. (TV Spektrum)

Recenze (409)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle byla úžasná soutěž, kterou jsem úplně hltal. To napětí, ty úkoly, ty souboje,... Mazec. Měl jsem rád ty úkoly ve dvojicích, jak třeba stavěli na sebe kostky a komu to prvnímu spadne nebo kdo dýl udrží hořící papír... Co si vzpomínám tak mezi oblíbené úkoly patřilo prolezení takovou průhlednou různě zamotanou rourou. Supr. Mělo to prostě náboj a my to vykuleně sledovali. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Francouzský předchůdce dnešního Faktoru strachu nebo Ninja faktoru, nicméně mnohem lepší. Jedna ze zábavně-soutěžních perel dětství. Pět hvězd naprosto zasloužených, zvlášť po shlédnutí britské verze a s přihlédnutím k jemné nostalgii. Kvalita neklesla ani v nových francouzských sériích z nedávné doby, originál se prostě nezapře. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neco po cem se mi styska stejne jako po mem ztracenem detstvi. Vzdy kdyz sem zaslechl znelku, kterou sem pak nemoh cely den dostat z hlavy, sem sednul pred obrazovku a tesil se na dalsi dobrodruzstvi lidi kteri zmeri silu zde v Pevnosti Boyard. Zadne dnesi souteze nebo reality show, proste nic se tomu nemuze vyrovnat. Jeste ted si pamatuju detailne hlavnich postav souteze - maleho pruvodce Paklice, stareho a tajemneho otce Furu ve vezi, ci tlusteho strazce ktereho se bojim jeste ted :) Je to proste nostalgicka vzpominka na perfektni soutez, ktera narozdil od mnoha dnesnich mela co nabidnout - pro ucastniky nevsedni zazitky, prekonani strachu a zaslouzenou odmenu a pro divaky dobrou zabavu, ktera oprvda stala za tu dobu stravenou pred televizi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých postkomunistických zahraničných programov, ktoré nakúpila naša verejnoprávna televízia. Priznajme si, že sme to všetci pozerali, každému sa to páčilo a všetci sme si predstavovali, že sme na mieste súťažiacich a to jediné, čo by sme odmietli, by bolo stretnutie s exotickým pavúkom. Teda aspoň ja by som bol na tom mieste podobne. Originálny nápad a svižné, dobrodružné spracovanie v krásnom prostredí. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tuto soutěž jsem málem zapomněl, a to by byla ostuda. Vzpoměl jsem si až jsem našel na internetu úvodní znělku, která je velmi povedená a občas si ji broukám. Vzpomínám rád na trpaslíky Paklíče s Pačesem a toho vousatého otce Fura, který vypadá, že mu je lehce přes 100 let :-). Prostě výborná soutěž. Spolu s Hrami bez hranic má nejoblíbenější. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (34)

  • Souřadnice pro Google Earth: 45°59'58.74"N 1°12'50.38"W (packa)
  • V roce 1967 byla v pevnosti Boyard natočena scéna francouzského filmu Dobrodruzi (1967). (VerenaLord)
  • Pevnost Boyard sama o sobě obsahuje spoustu prostor, kam divák nemá možnost nahlédnout. Příkladem jsou technická zázemí nepostradatelná pro produkční účely - "control room", odkud se ovládá veškerá elektřina v pevnosti, zvuková a obrazová režie, prostory pro ubytování a práci štábu, který produkci ještě před příjezdem soutěžního týmu zajišťuje, horní ochoz s kolejemi pro kamerový jeřáb atd. Krom štábu jsou přítomni i specialisté - pyrotechnik, potápěči, chovatelé zvěře, lezařský mistr a další osoby, které se podílejí na bezpečnosti. (FIBO)

Reklama

Reklama