Victor TrivasScénář:
Victor TrivasKamera:
Georg KrauseHudba:
Willy MattesHrají:
Horst Frank, Helmut Schmid, Paul Dahlke, Michel Simon, Barbara Valentin, Christiane Maybach, Kurt Müller-Graf, Walter Holten, Maria Stadler, Osman RaghebObsahy(1)
Vědec Dr. Brandt (Horst Frank) vynalezne sérum, které udržuje psí hlavu při životě i po smrti těla. Když Brandt zemře na infarkt, jeho šílený asistent mu uřízne hlavu a pomocí séra udržuje doktorovu hlavu při životě a nutí ji, aby mu pomohla při experimentu, při němž má svému hrbatému ošetřovateli poskytnout nové tělo. (mac000)
Pěkně ujetý horor, typický produkt éry svého vzniku. ()
Tak tohle ani náhodou. Nepovedený rádobythriller s prvky sci-fi, u kterého za zmínku stojí pouze dekorace (klasický mlžný les, laboratoře, temné uličky města) a pak nápad s žijící uříznutou hlavou, kterou jeden šílený doktor udržuje při životě. Ale jinak je to nezáživné, nezajímavé a nudné. I v třicátých letech, tedy víc jak dvacet let před vznikem tohoto filmu, se točily snímky o šílených doktorech. A mnohem lépe. V tomto případě se Němci opravdu nevytáhli. ()
Všichni tenhle film celkem vychvalují, tak proč mě tak strašně štval? At už jde o nechutnou obtloustlou hlavu která mluví, nebo o naivní příběh který nevystraší snad nikoho, tohle je prostě šíleně nudnej špatnej film. Čekal jsem od Německa daleko víc. Dostal jsem ale kravinu o posednutým doktorovi. ()
Sialeny doktor je posadnuty experimentom, ktory by spojil hlavu a telo dvoch olisnych ludi. SNimok s podarenou pochmurnou atmosferou a vyzualnou strankou, ktora zaujme hlavne zijucou "hlavou", napojenou na rozne prisroje a hadicky, ktore ju drzia pri zivote. Dej ma standartny priebeh a nicim neprekvapi, avsak samotny namet, v respektive drasticke experimenty Dr. Brandta su prvkom ktory, vnasa do filmu neprijemny pocit niecoho neludskeho a zvrateneho, co robi film zaujimavym. (6/10) ()
Snímok v štýle a s atmosférou neskorších západonemeckých wallaceoviek a mabuseoviek zo 60. rokov. A to je asi tak jedno pozitívum, ktoré som tu našiel, a ktorým tento film upúta. Ináč s pomerne zdarilého ( aj keď neoriginálneho ) námetu, sa dalo vytlačiť viac a dielo podobne nemuselo byť vo svojej napínavosti a akčnosti tak skromný. ()
Photo © Prisma