Michael CurtizScénář:
Casey RobinsonHudba:
Erich Wolfgang KorngoldHrají:
Errol Flynn, Olivia de Havilland, Lionel Atwill, Basil Rathbone, Ross Alexander, Guy Kibbee, Henry Stephenson, Robert Barrat, Hobart Cavanaugh, Donald Meek (více)VOD (2)
Romantický film o pirátech. Film začíná v Anglii za vlády krále Jiřího. Doktor Blood se jako odsouzenec, nespravedlivě nařčený z velezrady, stane otrokem. Po příjezdu na ostrov, kde je vystaven potupnému "handlu" s otroky, si jej koupí lady Arabella, milá a krásná dívka. Doktor Blood záhy jako otrok začne léčit na ostrově, protože zde není žádný lékař, který by pomohl svými znalostmi. Strýc lady Arabelly je však velice krutý, a otroky trestá za jakoukoliv maličkost. Peter Blood se s anglickými odsouzenci domlouvá na útěk a z ostrova.
Arabella se přesvědčila, že Blood je muž vynikajících kvalit a zamiluje se. Ani Peter není k jejím citům lhostejný, ale nechce si to přiznat, protože se cítí ještě pokořen způsobem, jakým si ho Arabella na trhu koupila. Bloodovi se podaří s otroky obsadit loď, a odplouvají na moře. Jako piráti začnou přepadávat loďstva nenáviděného krále. Za čas je jeho jméno známé ve všech přístavech... (marťan)
Celkem pekny romanticky film s romantickou zapletkou, ktera se mi zdala na celem filmu nejvydarenejsi:-). Ja jim proste ty filmove romance ze 30.-60. let zeru i s navijakem. Fascinujici je, ze Olivia de Havilland stale zije. Film je jinak hodne optimisticky az naivni, vcetne hereckych vykonu. Pribeh je mi povedomy, bohuzel si nevzpomenu odkud... ()
Nemám rád vyhlásenia: "Nie je to bohviečo, ale na tú dobu ..." Ak je film dobrý, je dobrý nezávisle na dobe vzniku. Rovnako ako zlý. Väčšina filmov, ktoré som videl bola priemerná a ja som rád, že tri hviezdičky sú také širokospektrálne, že sa hodia aj na taký slabučký film, akým bol Captain Blood. Jeho režisér vynikal nadprodukciou filmov najrôznejšej kvality. Nakrútil aj slávnu Casablancu a pre mňa zaujímavý film s Elvisom Presleym - King Creole. Tento film si budem nejakú dobu pamätať iba preto, že som v ňom po prvý krát videl Errola Flynna a Oliviu de Havilland. ()
[3,5*] Dobrodružný pirátsky film z roku Pána 1936, ktorý napodiv stále funguje. Obdivoval som akčné scény (veľkolepá námorná bitka), aj parádne kulisy, podľa ktorých je vidno, že na film išiel na danú dobu slušný balík peňazí. Romantická zložka filmu sa mi páčila dokonca do tej miery, až som si vravel, že škoda, že jej nie je aj viac. Obaja hlavní hrdinovia sú veľmi sympatickí, tak Peter Blood (Errol Flynn) s veľkým šarmom, ako aj pôvabná Arabella Bishop (Olivia de Havilland) a chémia medzi nimi funguje perfektne. Páčili sa mi aj výborné dialógy. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()
Můj první film a Errolem Flynnem a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaný. Čekal jsem, že té akce bude o trochu víc, možná až zbytečně mnoho je vyprávěno textem, ale hlavní hrdina je opravdu z těch, kterému se dá fandit. Takový zásadový frajer, na kterého se dobře kouká. Asi jsem ale čekal přece jen trochu víc. Souboj na meče má ale grády i po takové době. ()
Romantika ze staré školy, která by si zasloužila remake. A to přestože nikdo tak dokonalý, jako tehdejší Errol Flynn, už dnes není a tady navíc ukázal, že kromě šermu a gymnastiky umí dojímavě hrát. Příběh o otrokovi, který se zamiluje do své majitelky, aby ji pak po různých dobrodružstvích sám vykoupil ze zajetí a tedy se na oplátku stal jejím vlastníkem, má v sobě dráždivý submisivně dominantní potenciál, který snímek z poloviny 30. let zdaleka nerozehrál tolik, jak by mohl. K tomu připočtěme humor (vtipná závěrečná scéna) a velmi dobře zvládnuté námořní bitvy. Není divu, že tímhle snímkem se stal Errol Flynn hvězdou. ()
- Inšpiráciou pre postavu Petera Blooda (Errol Flynn) bol pirát Henry Morgan (1633-1688), ktorý sa stal guvernérom Jamajky odmenou za svoje akcie proti Španielom. (Michal74)
- Roli, kterou v tomto filmu hraje Errol Flynn, nejdříve hrál Robert Donat, ale pro nemoc musel z natáčení odstoupit. Donat onemocněl náhle a studio se rozhodlo, že je ještě dost brzy na to, aby přetočilo vše, co z filmu zatím vzniklo, s někým jiným. (Pavlínka9)
- Arabella Bishop (Olivia de Havilland) má vo filme maličkého psíka - pekinského palácového psíka. Ten sa však za hranice Číny dostal až na konci 18. storočia, pričom film sa odohráva v 17. storočí. (beso74)