Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (438)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je tenhle film vysoko zdviženým, varovně hrozícím ukazovákem, že lidi nemají fušovat Stvořiteli do jeho zaměstnání, nebo si to ukrutně odserou! Ale já ty vědce chápu, vždyť kdo by nechtěl stvořit párek sračkoidních mazlíčků s léčivým potenciálem nebo si od slepičky vychovat vlastní škorpiodinoségru, případně anatomicky zajímavě přizpůsobenou (píchací a píchatelnou) švagrovou? Závěr jsem jaksi nepobrala (kde se tamten z ničeho nic vzal?!), strach se nekonal a jakkoliv uznávám Brodyho herecké kvality, sympatický je mi zhruba jako zanícený beďar na choulostivých místech, takže jaksi nejsem psychicky schopná přehoupnout čtyřhvězdičkovou laťku. Ale film je to zajímavý, ohmatané téma posledních let je podáno relativně neotřele, divák má příležitost se hluboce zamyslet nejen nad pokrokem a morálností, efekty jsou na úrovni a navzdory předvídatelnosti jsem se nenudila. 68% Nejsem zas tak prudérní malarkeydní cimprdlich, abych tady zhnuseně házela odpady pro pár úchylných scén a sestřelila tím vyloženě myšlenkově podnětný zbytek i dobré filmové řemeslo. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Partnerská krize, rodičovská úskalí, mateřství, kariérismus, opakování zažitých vzorců, Freud... to všechno umně zabalené do multižánrového fláku, který dokáže být cronenbergovsky úchylný a tělesný, a zároveň spielbergovsky podivuhodný a poutavý (anebo E.T. potkává Mouchu). Pak je tu ten jeden makrodetail na oko, v němž se zrcadlí otevírající se vrata od stodoly a dovnitř vcházející postava... záběr dost podobný tomu, co se o dva roky později objevil ve Spielbergově Válečném koni... náhoda? Navíc... Dren je co designu i ztvárnění naprosto parádní. Jednoznačně Nataliho nejlepší film ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako odlehčenou Godzillu - genové pokusy, zdrhne jim to a bude zabíjet lidi. Ne, není to akční. To, co stvoří, budou dál zkoumat. A člověka jako já, který není proti klonování, film trochu nahlodá, je vážnější. Jen jsem čekal jiný vývoj před samotným závěrem, to mě trochu mrzí. # Tvůrce nechal otevřenou cestu k pokračování, uvidíme... # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

STVOŘILI JÍ, DALI JI JMÉNO A ZAMKLI JI PŘED SVĚTEM..... To si takhle vědecký pár řekne, že je třeba posunout hranice a smíchají kapku člověka s červem (či co to bylo). Narodí se .... zázrak? Nebo mutant? Každopádně vyvstalá nerudovská otázka: ,,Kam s ním?“ rozproudí sled událostí, které nenesou žádné výstražné memento o experimentální odpovědnosti. Nová Moucha to (asi) není, ale i díky zajímavému emočně roztěkanýmu mutantovi jde o víc, než jen o obyčejný ,,B“ horor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem fascinován kombinací DNA (nezaměňovat se dny pulitrů). 2.) Zjistím, co bych měl vědět, než zkřížím své geny s jinými. 3.) Vzrušuje mě pohled na nahého mutanta (ženu). 4.) Zajímá mě, jestli je A.Brody schopen ,,vojet“ PREDÁTORA. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Víte, že? Pod filmem je jako jeden z EXECUTIVE PRODUCENTů podepsán G.Del Toro? ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jeden večer, kdy nic lepšího na hororo-scifo poli se nenajde, člověk od toho nic nečeká a je zrovna v benevolentním rozmaru, se to dá. Vyskytuje se tu klasickej zádrhel, kdy obsah, plakát i název evokujou scifi-horor o mutantovi a ve výsledku se jedná o dost divnej rodinnej film s mutantem, kterej - a je možno to brát jako SPOILER - za celej film prakticky nikoho nezabije, a když už, tak tomu není věnovaná moc pozornost, a film, kde je mutant a nikoho nezabije, je prostě tak trochu mimo. KONEC SPOILERU. Není to ale zas taková nuda, film je to celkem zajímavej, herci patří k těm lepším, i ta herečka, co hrála mutantku, byla dobrá. Takže není vyloučeno, že to může někoho zaujmout ještě víc, než mě. (A naopak). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dren (Delphine Chanéac) je vyrobená z kombinácie ľudskej DNA a zvieracej DNA, predovšetkým zvieracia DNA, ktorá sa použila na jej vytvorenie, a bola to DNA mloka, klokana, vtáka, ryby, koňa a rejnoka. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama