Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (438)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Copak by s timhle asi dokázal udělat Cronenberg v nejlepších letech? No ale nebylo to úplně špatný, jen dost plochý (ha-ha) a zatraceně zkrácený. A jsou tam srací klišé. Ale koitus nepatrně potěšil; hned na to prej "experiment skončil" - to je lepší výmluva, než že pak nechce dělat snídani. Úplný konec ani náhodou nepřekvapil, ale musel bejt. .................... [malarkey je co za nemocnýho magora?] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem před roky viděl trailer na film Splice byl jsem doslova nadšenej. A to nejen vizuálem filmu, ale i slibným hereckým obsazením. Sarah Polley (Úsvit mrtvých,Bílé lži ) a Adrien Brody (netřeba představovat ) ještě víc zvyšovali ambice filmu. Celkově jsem si ale při sledování tohoto filmu připadal jak na horský dráze. Vynikající a perfektně natočený a vymyšlený scény se střídají s těma méně podařenýma. Výsledkem je psychologický Sci-fi drama od kterýho jsem na základě traileru čekal úplně něco jinýho než jsem dostal. Né že bych byl zklamanej, ale nadšenej taky nejsem. Největším mínusem je přehnanej konec filmu. Naopak co musím vyzdvihnout je psychologie a chování postav a nesmím zapomenout vydařenou proměnu samotné Dren(Což se netýče úplnýho finále). Celkově se ale jedná o čistej průměr. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

STVOŘILI JÍ, DALI JI JMÉNO A ZAMKLI JI PŘED SVĚTEM..... To si takhle vědecký pár řekne, že je třeba posunout hranice a smíchají kapku člověka s červem (či co to bylo). Narodí se .... zázrak? Nebo mutant? Každopádně vyvstalá nerudovská otázka: ,,Kam s ním?“ rozproudí sled událostí, které nenesou žádné výstražné memento o experimentální odpovědnosti. Nová Moucha to (asi) není, ale i díky zajímavému emočně roztěkanýmu mutantovi jde o víc, než jen o obyčejný ,,B“ horor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem fascinován kombinací DNA (nezaměňovat se dny pulitrů). 2.) Zjistím, co bych měl vědět, než zkřížím své geny s jinými. 3.) Vzrušuje mě pohled na nahého mutanta (ženu). 4.) Zajímá mě, jestli je A.Brody schopen ,,vojet“ PREDÁTORA. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Víte, že? Pod filmem je jako jeden z EXECUTIVE PRODUCENTů podepsán G.Del Toro? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a výborně zahraný psychologický thriller se sci-fi prvky, ale bohužel s námětem trochu nedotaženým. Od celého příběhu jsem totiž očekával trochu víc. I když vztah mezi hlavní dvojicí byl celý film budován skvěle a celý film se buduje celkem dobrá atmosféra, tak to plyne celé docela pomalu a navíc do dosti tupého finále, které jako by vypadlo úplně z jiného filmu. Ten u mě pohřbil i celou tu poctivě budovanou atmošku. Ale i tak se jedná o docela zajímavý přírustek do žánru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Párek vědců stvoří mutanta, který má geny člověka, zajíce a včely. Mutantní dáma roste jako z vody a začnou se jí bouřit hormony, což bude mít za následek nevypočitatelné chování. Jednou se chová jako fracek, podruhý zabije kočku, pak se chce pářit. Prostě typická puberta... Na kdovíjakou úchylárnu bych to teda neviděl. Spíš to považuji za netradiční love story na pozadí vědeckého experimentu. Kdo ví ale, jak to ve skutečnosti je. Možná ani režisér nevěděl, co chtěl vlastně natočit. Rozhodně mě to teda zklamalo a těch 100 minut mi připadalo jako dvě a půl hodiny. To si Brody nezasloužil. U mě za 4/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Snímek měl premiéru 6. října 2009 na filmovém festivalu Sitges. Získal zde cenu za "Nejlepší speciální efekty" a cenu za "Nejlepší filmu roku". (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama