Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénárista filmů Training Day a Rychle a zběsile, David Ayer, dostal šanci vlastnoručně režírovat svůj scénář, který se opět odehrává na kriminalitou prosyceném předměstí Los Angeles. Narozdíl od zmíněných titulů se jeho autorský film nezaměřuje na gangy a přestřelky. Ty zde představují pouze prostředí, v němž se může plně rozvinout mrazivá studie násilí, jeho sžíravosti a jeho role v sociálním systému. Působivost díla podporuje fakt, že nesahá k jasně ustanoveným hranicím dobra a zla a naopak kriminalitu ukazuje jako všudypřítomnou součást života. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tentokrat je nazev filmu naprosto presnej, tohle je skutecne pekne drsny. Ultra krutej a skvele hrajici Bale spolu s Freddy Rodriguezem, kterej je pro Balea rovnocennej partak jezdi autem po meste, porad chlastaj a huli, chtej si zapichat a hledaj praci. A to je vlasne vse, film nema zadnej poradnej pribeh, ale v tomhle pripade to vubec nevadi. Bale neustale fuckuje, obcas ho chytne rapl a v jednom kuse chlasta a ono to tentokrat fakt staci. Zakonceny je to asi jedinym moznym zpusobem. Hudba je spravne drsna a skvele film podbarvuje a kamera obcas udela nakou vychytavku. Je to drsny, je to svizny, je to vtipny, je to neskutecne cool a je to daleko lepsi nez Training day. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Drsný Bale v Drsných časoch.... Tento film má s filmom Training day spoločného mnoho. Rovnakého producenta a scénaristu, excelentného hlavného predstaviteľa (s tým rozdielom, že Bale oscara nedostal) a prostredie plné rôznych etnických skupín a kriminálnikov. Kto prišiel Baleovi v poslednej dobe na chuť (asi nás je dosť ), nemá čo riešiť. Nemá zmysel rozoberať dej, ani situácie, ktoré sa točia okolo zháňania práce, peňazí a drog a sú stavané tak, aby Bale ešte dlho v našich hlavách rezonoval ako nie veľmi sympatický, psychicky labilný chlapík. Kto nevidel a váha, tak vedzte, že ak sa vám nepáčil Training day, nebude sa vám páčiť ani toto a naopak. Ak ani po tomto nemáte Balea dosť, tak jednoznačne odporúčam jeho neuveriteľné herecké sólo - Mechanik.80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši. Flákaj se, chtějí práci, seženou ji, někdo zemře, někdo ne..... . Nedokážu pochopit, proč se po 60 ti minutách dozvím jak zatajit trávu v moči a přečůrat detektor lži. A že je to parchant, ale schopnej. Pořád jsem čekal, že to chytne ten správnej směr, ale ono to pro jistotu skončilo. Nemusím rozumět všemu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niekoľko všedných dní v živote všedného psychopata... :-) Christian Bale je pre mňa už od Amerického psycha človek, ktorého totálne uznávam ako herca, ale nikdy by som ho nechcel stretnúť naživo. Bojím sa ho. Skoro som presvedčený, že tých magorov hráva preto, aby sa vyventiloval a nezačal vraždiť ľudí na ulici. A v Drsných časoch to potvrdzuje. Nie je to akčné ani krimi, je to zručne vygradovaná psychologická dráma, brilantná štúdia vymletého výsadkárskeho mozgu, ktorý kedysi miloval svoje dievča, lenže v službách vlády musel krájať Aziatov na kusy a teraz je z neho chodiaca rozbuška, ktorá skôr či neskôr vymaľuje svet na červeno. Husté, veľmi husté. A hlavne neviem, k čomu by som ten film prirovnal. K toľkokrát spomínanému čajíku Training Day určite nie... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. Scény z Mexika sa v ňom aj natáčali, konkrétne vo federálnom štáte Baja. Natáčalo sa v decembri 2004 a celý film sa natočil za 24 dní. (Real Tom Hardy)
  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama