Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,304,403Tržby Celosvetovo $37,691,644Tržby za predaj DVD v USA $15,644,714 //počet predaných kusov 662,633║ Taká správna nevtieravá oddychovka, kde mi ku šťastiu chýba viac vyšperkovaných humorných scén, lebo rozbehy tam na to boli solídne. Trošku ťažko sa mi teraz pozerá na Heath Ledgera už v ňom asi navždy budem vidieť len Jokera, sakriš, škoda ho. /70%/ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme katolická církev, my můžeme všechno …“ ----- Casanova, jak ho neznáte. Jeho příběh možná nemá takovou hloubku, jakou mohl mít, zato má originální zápletku a zábavný děj se spoustou podařených vtipných scén - a s půvabnou pointou … a především má to štěstí, že mohl využít nezaměnitelný herecký talent Heatha Ledgera pro roli Casanovy - proslulého svůdníka, který žil pro lásku a přitom neznal její podstatu … dokud nepodlehl kouzlu jediné ženy. O to víc je mi líto, že ho už nikdy v žádném novém snímku neuvidím. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to na Hallströma povedal. Po plejáde dychvyrážajúcich drám so silným emocionálnym podkladom a navše nesúcimi silné odkazy natočil túto pefíkanú, milú a pekne zauzlenú oddychovú veselohru z atraktívneho prostredia s ešte atraktívnejšou témou. Sienna Miller je krásne okúzľujúca, rovnako ako 50tnička Lena Olin. 80%. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)
  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)

Reklama

Reklama