Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

numi 

všechny recenze uživatele

Jo, je to jako Fargo a není to tak dobrý jako Coenovic dítě, ale to snad teď už nikdo nesmí natočit film o sériovém vrahovi, protože tady méme Finchera a jeho Sedm? Hádám, že to by nás asi všechny mrzelo. Já si u tohohle filmu zavzpomínal právě na zmíněné Fargo, a v brzké době si ho určitě pustím, ale hlavně jsem skvěle pobavil. Výborné herecké výkony tří ústředních "párů" a naprosto geniální hlášky z úst paní Barnellové prostě stojí za to. A naprosto mě odrovnala scéna při pohřbu a sousedka s lukem. Je to sice o třídu slabší než Fargo, ale skvělé oživení žánru. Doufám, že se na tohle téma nezanevře a budou vznikat další skvělé filmy o "neprofesionálních" zločincích v akci... Budu se těšit. [březen 2006] ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sice som Fargo videl velmi velmi davno, ale aj tak mi tieto filmy boli velmi podobne. Samozrejme, Coenovci to vedia s ciernym humorom, to je nepochybne. The Big White je dobry film, dialogy nie su hlupe, pribeh nie je uplne banalny, avsak nebyt hercov, ktori sa tu objavili kludne by to mohlo bezat na Hallmarku a clovek by ani nevedel ako sa to vola. Robin Williams, Holly Hunter a Giovanni Ribissi (+Woody Harrelson) su vsak tak dobri herci, ze jednoducho hodnotenie nemoze ist nizsie (napr. ako pri Final Cut, kde to tiez R.W. drzal cely cas nad vodou). ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální černohumorný thriller, kterému nebylo nic platné ani prvotřídní obsazení, které navíc totálně zabíjel nesnesitelný dabing (to snad byl tým ze Stephanie nebo co?!). Inspirace Coenovic Fargem přímo řve do očí, ale vypůjčit si atomosféru, prostředí a způsob práce s kamerou holt neznamená, že se vám podaří stejná pecka. Ani ty kecy za moc nestály, tedy kromě výlevů Holly Hunter praštěné pavlačí... Jestli tu něco stojí za zmínku, tak umanutý a značně nesnesitelný Giovanni Ribisi. Howgh, domluvil jsem! ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Achjo, co se to s tím Williamsem v poslední době děje? Nechci kritizovat jeho herectví, ale spíš filmy, které si vybírá. Opravdu to nechápu. Kde jsou hrdinové typu malého velkého Jacka a starostlivého homosexuálního táty z Ptačí klece? Chtěla bych ho zase vidět v zajímavějších rolích než v takových filmech jako je tento nebo Rodinná dovolená... I'm sorry. ()

lumiros 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinkový film, u kterého se nedá myslet, protože to je opravdu zbytečné. Jako komedie k popukání to také není. Zasmál jsem se během filmu jenom jednou a to tehdy, když se skupinka policistů nechala hromadně fotit u mrtvoly okousané od vlků a medvědů. Ale není to úplně špatné. Prostě šedý průměr. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama