Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

PKD 

všechny recenze uživatele

Pokus o česká Akta X? No, pokud by se to tak halasně v našich periodikách tehdá neproklamovalo (což považuji za chybu), bylo by to lepší. Osobně toto považuji za příjemnou záležitost, kde ústřední dvojice je mi opravdu sympatická (a to nepatřím k fanouškům zpěvanek typu Norisová, ne nemá fakt nic společného s Chuckem...škoda:( a tak vůbec.;-) Zázrak se nekoná, ale průser, též ne. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

15. 6. 2009 Mohl to být dobrý seriál. Ale není. Proč? Scénáře ke všem dílům jsou neuvěřitelně matné, bez fantazie a tahu na branku. Postavy se v nich jen tak motají a melou neuvěřitelně kraviny. Když má být v seriálu nějaká démoničtější scéna, je zaručeně pohřbena mizerným trikovým zpracováním, nebo neschopností zůčastněných režisérů. A Suchařípův démonický kožený kabát vypadá jak koženková imitace od vietnamců. Zkrátka levnost na levnost.Takže bych chtěl tvůrcům vzkázat jediné. Vykašlete se už jednou pro vždy na špatné počítačové triky, na které nemáte prachy. Jediné co po vás chci jsou slušné herecké výkony a dobře napsaný příběh. To snad české kinematografii nikdy problémy nedělalo, né? Jediné pozitivum je, že je to alespoň nechtěně zábavné. Celkově je ale Strážce duší něco jako rozjetá hlava na chodníku. Dělá se vám z toho blbě, ale furt na to musíte čumět. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní záležitost, dána na milost a nemilost fušerům nejhrubšího kalibru. Chudou výpravu a amatérskou vizáž člověk už jaksi od tuzemské televizní tvorby čeká, ale aby ani herci nebyli schopni aspoň průměrně zahrát, scénárista vymyslet trochu věrohodný dialog nebo režisér předvést něco mírně nad úroveň home videa, to už je hodně hořké kafe. Zuzka Norisová je fakt pěkná holka, co to ale předvádí? Kde studovala herectví? Většinu scének hraje, jako když Joey z Přátel "čichá smrad" a to má na starosti jednu z hlavních postav. Tak takto opravdu ne vážení přátelé. 10% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Křečovitý pokus o česká "Akta X" - ne úplně špatný, ale dobrý taky ne. Většina dílů postrádá zajímavý děj i pořádnou atmosféru, naopak nechybí debilní dialogy, ve kterých divák těžce hledá špetku přirozenosti. Vaculík ušel, Norrisová neušla a rádoby tajemná postava D. Suchařípy byla absolutně o exkrementu. Celkově na mě herecké výkony, statická kamera, nevýrazná či nevhodná hudba i jednotlivé scénáře působily upoceným, neprofesionálním dojmem. Že seriál kašle na realitu by bylo v pořádku, kdyby současně neházel lejna také na logiku - to se odpustit nedá. Čekala jsem podstatně víc. 36% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´dávám dvě * a to z jednoho důvodu - ony jsou ty scénáře prostě neskutečně pitomé a vyznění každého dílu zcela do ztracena prostě dokáže neskutečně naštvat, přeci jen by bylo záhodno na další díly trochu odkazovat. Dál tu máme neskutečně špatnou technickou stránku věci, kameraman i Petr Malásek vylezli z nějakého toho dávno zabetonovaného bunkru , kde byli po dobu dvaceti let drženi a mučeni ukrajinskými discovideoklipy. Půlka herců hraje mizerně, scénáře jsou neskutečně pitomé (já vím, to už jsem říkal, ale ony jsou fakt pitomé), ale i tak přiznávám, že mě to v těch deseti letech, co mi bylo hodně bavilo. Opakování už mi dalo ukázat hrůzosnub tohoto díla... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (48)

  • V rámci vzpomínkového „Pernštejnského roku“ byl městským úřadem v Pardubicích v roce 2012 naplánován antropologický průzkum Vojtěchových kosterních pozůstatků, který by mohl odhalit příčinu jeho nenadálé smrti – ovšem z nedostatku financí k tomuto nedošlo. (LaCasita)
  • Hrad, který Armín (Lukáš Vaculík) hledá na internetu v souvislosti s pokladem Templářů, je Château d'Arginy založený kolem poloviny 14. století. (ArthasKarfa)
  • Baron Prosper, o kterém je v epizodě řeč ve spojitosti s pátráním po pokladu Templářů, byl Prosper I. ze Sinzendorfu. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama