Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žít naplno, jenom tady a teď. Filmové zpracování slavného muzikálu ověnčeného Pulitzerovou cenou... Muzikál Rent měl premiéru v roce 1996 na Broadwayi a zaznamenal fenomenální divácký úspěch. Jedná se o netradiční rockový muzikál Jonathana Larsona, který volně vypráví příběh klasické Pucciniho opery Bohéma. Na broadwayských jevištích vydržel dlouhých dvanáct let a jako jeden z prvních představil na scéně homosexuální a bisexuální postavy. Mírně upravený děj představil v roce 2005 stejnojmenný film v režii Chrise Columbuse. Ten zachycuje život skupiny mladých kontroverzních umělců během jednoho roku v bohémské newyorské čtvrti East Village. Mladí vyděděnci se snaží přežívat ve zrádném světě peněz, drog a AIDS. V hlavních rolích se představila většina členů původního broadwayského obsazení, výjimku představují pouze Rosario Dawsonová a Tracie Thomsová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborné. Tematické pokračovanie Parkerovej Slávy síce nie je tak dokonalé, no v rámci novodobých muzikálov ide o špičku. Piesne sú chytľavé a tematicky je to ešte aktuálnejšie než v dobe vzniku, Ale chápem prečo to tak vybuchlo. Muzikály mnoho ľudí nenávidí (a tu je väčšina času vyplnená spievaním), herecky chýba nejaká hviezda a príbeh je dosť depresívny (sociálne drámy proste nie sú v kurze). Columbusovi sa po rozpačitej Stepmom konečne mimoriadne podaril aj vážny film. Silných 8/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neznášam, keď si američania myslia, že sú bohovia každého žánru, a všetko sa im zmení v zlato pod rukami, ajkeď je to slabé. Jediné, čo do mňa nalialo trocha života počas celého filmu, bolo úvodné spievanie v jednej rade + ten šialený výstup mliekochlastajúcej divošky :) Ostatné? Nuda, predvídateľnosť, ohranosť. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocne slabe, uvod  bol  bonvivansky no potom, co sa zacalo diat v strede, to bolo priserne. proste zivot v New Yorku, peniaze, anjom, Aids dokonca ..... som skutocne rad, ze toto  reziserovi  Columbusovi /Home Alone 1 a 2/ komplet zhorelo. Nepochopil som ani jeho angazman u Heryho Potrata  30 % ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se tu rozepsat o tom, jak mě Bohémové uchvátili, co všechno se mě na nich hluboce dotklo a proč jsem se do nich zamilovala na první pohled a poslech. Taky jsem měla v plánu začít rozebírat, v čem jsou si podobní s Vlasy nebo bohémskou myšlenkou Moulin Rouge, chtěla jsem říct, proč jsem si zamilovala Idinu Menzel a její Maureen. (Jestli si myslíte, že jediná žena, kvůli níž se ve filmu tančí tango plné vášně, žárlivosti a lásky je Roxanne z jistého pařížského kabaretu, seznamte se s Tangem: Maureen a Idinou Menzel. Poznáte, že tomu tak zdaleka není). Taky je zajímavé, jak jsem se k Bohémům vůbec dostala (bylo to, věřte nevěřte, díky Glee). A chtěla jsem se svěřit, jak strašně ráda bych Bohémy viděla naživo a stala se pravověrným, Broadwayským Rent-headem. Ale tohle všechno není podstatné. Podstatné je, že tenhle muzikál tu je, a stojí za to mu dát alespoň šanci. Nikdy mě totiž nenapadlo, že uvidím Anděly v Americe zpívat. A přesto v tomhle snímku to možné je. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný hudobný film. Herci hrali aj spievali dokonale. Koniec filmu a hlavne smrť Angela a to spomienkové video, prinútilo moje oči plakať. Pesnička No Day but today sa mi navždy vryje do pamäte. A 525600 minutes bola tiež dobrá. Mohla by som niečo podotknúť, čo bolo zlé, ale nespomínam si na žiadnu chybu. Bravo veľmi pekné. Zasiahlo mi to city. 100% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (20)

  • Taye Diggs (Benny), Wilson Jermaine Heredia (Angel), Jesse L. Martin (Collins), Idina Menzel (Maureen), Adam Pascal (Roger) a Anthony Rapp (Mark) – ti všichni hráli i v původním broadwayském muzikálu, který měl premiéru v roce 1996. Ve filmu mají stejné role. (Matty)
  • Když si Mimi v parku od dealera kupuje drogy během písně "Without You", kolem běží dva chlapci. Jeden z nich je syn režiséra Chrise Columbuse. (Wendy)

Související novinky

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama