Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žít naplno, jenom tady a teď. Filmové zpracování slavného muzikálu ověnčeného Pulitzerovou cenou... Muzikál Rent měl premiéru v roce 1996 na Broadwayi a zaznamenal fenomenální divácký úspěch. Jedná se o netradiční rockový muzikál Jonathana Larsona, který volně vypráví příběh klasické Pucciniho opery Bohéma. Na broadwayských jevištích vydržel dlouhých dvanáct let a jako jeden z prvních představil na scéně homosexuální a bisexuální postavy. Mírně upravený děj představil v roce 2005 stejnojmenný film v režii Chrise Columbuse. Ten zachycuje život skupiny mladých kontroverzních umělců během jednoho roku v bohémské newyorské čtvrti East Village. Mladí vyděděnci se snaží přežívat ve zrádném světě peněz, drog a AIDS. V hlavních rolích se představila většina členů původního broadwayského obsazení, výjimku představují pouze Rosario Dawsonová a Tracie Thomsová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se tu rozepsat o tom, jak mě Bohémové uchvátili, co všechno se mě na nich hluboce dotklo a proč jsem se do nich zamilovala na první pohled a poslech. Taky jsem měla v plánu začít rozebírat, v čem jsou si podobní s Vlasy nebo bohémskou myšlenkou Moulin Rouge, chtěla jsem říct, proč jsem si zamilovala Idinu Menzel a její Maureen. (Jestli si myslíte, že jediná žena, kvůli níž se ve filmu tančí tango plné vášně, žárlivosti a lásky je Roxanne z jistého pařížského kabaretu, seznamte se s Tangem: Maureen a Idinou Menzel. Poznáte, že tomu tak zdaleka není). Taky je zajímavé, jak jsem se k Bohémům vůbec dostala (bylo to, věřte nevěřte, díky Glee). A chtěla jsem se svěřit, jak strašně ráda bych Bohémy viděla naživo a stala se pravověrným, Broadwayským Rent-headem. Ale tohle všechno není podstatné. Podstatné je, že tenhle muzikál tu je, a stojí za to mu dát alespoň šanci. Nikdy mě totiž nenapadlo, že uvidím Anděly v Americe zpívat. A přesto v tomhle snímku to možné je. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bohémsky úvod a záver. To medzi tým trvalo až príliš dlho aby to tieto dva celky spojilo. Našťastie sa podarili energické, výbušné a hlavne zmysluplné pesničky a ich dokonalé vkomponovanie do príbehu. Prespievaný dej, dokonalé cítenie pre kamerový rytmus, to som od Columbusa naozaj nečakal. Naozaj bravúrne skombinovanie hudby a filmu. Totálna reklama pre klasický muzikál. Ja ich za sebou toľko nemám, ale táto moderná varianta s aktuálnymi problémami (drogy, bezdomovci, AIDS) aj tými pradávnymi (láska, priateľstvo), mi takmer urvala srdce. Precítenie charakterov pomocou hudby bolo naozaj silné a niekedy netreba ani rozumieť textu aby divák uronil slzu. A ďalší film, pri ktorom mi stále zostáva záhadou táto ignorácia. Divácka aj distribútorská. 85%. ()

Reklama

Wendy 

všechny recenze uživatele

Vidím to, slyším to, a všechno, co po těch dvou týdnech vím je, že poslouchám soundtrack od Jonathana Larsona pořád dokola v čele se Santa Fe, La Vie Boheme a Light My Candle. Vidím to podruhé, potřetí, a všechny nedostatky filmu nahrazuje hudba. Dříve neoblíbeného herce si zamilovávám, pak zase jiného, a nakonec mi přirostou k srdci všichni. Zjišťuju, že existuje původní muzikál na Broadwayi (poslední představení 7. září 2008!), kde hráli všichni herci z filmu až na Rosariu Dawson a Tracii Thoms. Poslouchám původní nahrávku z divadla, obsahující asi patnáct písní navíc (více Santa Fe motivů!), a to mi musí stačit. Na závěr trocha nejsubjektivnějšího hodnocení: zbožňuju to. Kvůli tématu, kvůli hudbě a vůbec. A ty filmové 4* jsou za to, že toho tolik vynechali a změnili... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocne slabe, uvod  bol  bonvivansky no potom, co sa zacalo diat v strede, to bolo priserne. proste zivot v New Yorku, peniaze, anjom, Aids dokonca ..... som skutocne rad, ze toto  reziserovi  Columbusovi /Home Alone 1 a 2/ komplet zhorelo. Nepochopil som ani jeho angazman u Heryho Potrata  30 % ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Moj oblubeny reziser rodinnych filmov Chris Columbus (SAM DOMA 1,2, MRS. DOUBTFIRE - OTEC V SUKNI alebo prve dve casti HARRYHO POTTERA) si odskocil na uplne iny zaner a to na narocny muzikal. Ja osobne obdivujem choreografiu pri muzikaloch, ako vsetky tance spolu so spevom musia do poslednej sekundy zapasovat spolu s hudbou. Pri muzikali ROCKY HORROR PICTURE SHOW som si oblubil alebo vytipoval jednu pesnicku a aj v tomto muzikali sa mi pacili asi tak dve. Tie ostatne boli na mna az prilis rockove, alebo sa mi jednoducho nepacili. Ale na druhej strane mal celkom pekny pribeh o mladych ludoch, ich problemoch s platenim najmu alebo s laskami, pricom sa film odohraval v priebehu jedneho roka od 24.12.1989. Pacil sa mi napr. tanec a spev na stole v restauracii, kde na moje prekvapenie si spomenuli i na Vaclava Havla. Rosario Dawson si zahrala aj vo filmoch KIDS, MUZI V CIERNOM 2, 25 HODINA, VITAJTE V DZUNGLI alebo v SIN CITY a Taye Diggs napriklad vo filmoch GO, DOM NA HAUNTED HILL, EQUILIBRIUM alebo CHICAGO... 10.07.2008 ________ Anthony Rapp - (Mark Cohen) +++ Adam Pascal - (Roger Davis) +++ Rosario Dawson - (Mimi Marquez) +++ Jesse L. Martin - (Tom Collins) +++ Wilson Jermaine Heredia - (Angel Dumott Schunard) +++ Idina Menzel - (Maureen Johnson) +++ Tracie Thoms - (Joanne Jefferson) +++ Taye Diggs - (Benjamin Coffin III) +++ Hudba: Rob Cavallo, Doug McKean, Jamie Muhoberac, Tim Pierce +++ Produkcia: Robert De Niro +++ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení scén novoročních oslav se změnilo ve skutečnou párty filmového štábu, oslava ve filmu je tedy skutečná. (Matty)
  • Původcem pouličních scén natáčených 16-ti milimetrovou kamerou je blízký přítel Jonathana Larsona, dokumentarista Edward Rosenstein, který byl také inspirací pro postavu Marka. (Matty)
  • Anglické zájmeno „to“ je během písně „La Vie Boheme A & B" použito 55-krát. (Matty)

Související novinky

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama