Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

castor 

všechny recenze uživatele

Potenciál tady samozřejmě byl, jenže jednotlivé linie nestrhnou, nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních/špionážních/investigativních témat a nakonec vystřílejí celý zásobník, ale cíl minou. Navíc co si budeme nalhávat: mít v týmu Kevina Spaceyho a nijak zvlášť ho nevyužít, je hřích. Ostatně Morgan Freeman na tom není o mnoho lépe. A novinář Justina Timberlakea, který se pokouší dostat pod pokličku korupce v policejní složce, je jednoduše plochou a nezajímavou postavou. Úvodní ospalost vystřídá několik povedených scén, takže to nakonec naštěstí není jen bum a bác a nic. 55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dva dni po sebe som náhodou narazil na dva komerčné trilery s dobrým nápadom, kde je ale v hlavnej úlohe nejaký zoznam s menami podplatených policajtov. Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Názov Edison si môže každý američan zameniť za NY, LA, Detroit, Chicago atď. a ešte sa to navyše točilo v kanadskom Vancoucveri. To mi pripadalo ako fajn nápad, táto anonymita, keď vieme, že nejako podobne to môže fungovať a asi aj funguje v každom veľkomeste. Európa nech sa necíti mimo. Lenže spracovanie je tuctové, nápady alternuje zbytočná tupá akcia a herecká elita ide na pol plynu. Ja sa potom tiež nebudem namáhať s obšírnejším komentárom. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fim,kterému pomáhá především herecké obsazení a ikdyž se nejedná o tu úplně první ligu,své charisma a herecký um mají všichni a i zde si své odvedli naplno.Dějově jde o slušný novinářsko/policejní thriller,kde by sice originalitu člověk těžko hledal,zároveň však ani trochu Mimo zákon nenudí,má spád,napětí,pár překvapivých momentů se zde též vyskytne a je jen škoda zbytečně až moc akčního závěru,který jinak tento spíše poklidněji plynoucí krimithriller docela naruší.Možná bych uvýtal ještě i o něco více temnější přístup,ale i tak mohu tento průměrný,oddychový snímek doporučit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Justin Timberlake jako zástupce Sedmé velmoci tentokrát nebude zastrkávat zpátky prso Janet Jackson, ale vyčistí zkorumpované město Edison tak důkladně, že se bude blyštit jako Pulitzerova cena týden máčená v leštěnce. Plejáda slavných herců, nezáživný průběh a přehnaně akční finále - jeden z těch filmů, o kterých si řeknete, že měl rozhodně na víc. Spacey s těmi havraními vlasy vypadal jak Sonny Landham.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela průměrný akčňák,kterých v této době vzníká spoustu. Tento měl ovšem na mnohem víc. Každej průměrnej akčňák si totiž nemůže dovolit obsadit do hlavních rolí Freemana a Spaceyeho ( ty si ale chtěli asi jenom přivydělat). Ty předvádějí přesně to,co se od nich očekává, stejně jako LL Cool J a McDermott. Koukat se ovšem na rádobyherectví Justina Timberlakea je ovšem utrpení. Ten byl nejspíš obsazen, aby se na film koukly i mladé puberťačky, které by se na tento film nejspíš ani nepodívaly. Stejně tak je utrpení poslouchat některé dialogy, jejichž logiku bychom asi těžko hledali. Jinak je to ale docela podařilý filmeček, který ovšem rychle zapadne. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama