Reklama

Reklama

Děti ze Síria

(seriál)
  • Česko Děti psí hvězdy (více)
všechny plakáty
Rodinný / Sci-Fi / Mysteriózní
Nový Zéland, 1984, 2 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Gretchen se zajímá o astronomii a mechaniku, a proto není divu, že její pozornosti neunikne zvláštní měděná korouhvička umístěná na střeše strýčkovy farmy. Společně s kamarády Ronnym a Bevisem přijdou na to, že korouhvička je klíčem k tajemství, které k nám přišlo před mnoha tisíci let ze vzdálené hvězdy Sirius. (mibara)

(více)

Recenze (23)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Legendární novozélandský psycho-scifi seriál osmdesátých let, nám všem tehdejším divákům Českoslovenka sprostředekováván ČT v pořadech Vega nebo Magion, kde ho stále dokola ukazovali s jiným legendárním seriálem "Děti s kouřové hory" a sice v hlasování o "NEJ" seriál který chceme vidět jako na přání. Vím že tyto dva delší dobu pořád vítězili. Škoda že ČT v současné době už nemá-nevlastní vysílací práva, poněvadž bych se na nej velice rád podíval znovu, ostatně asi jako každý tehdejší pamětník a dítko školou nebo dokonce ještě školkou povinné. Moc si z něj už nepamatuji-no řekl bych že skoro nic až na pár segmentů jako na to něco neznámého z vesmíru, co se vynořovalo z bahna, na nějakého starého dědu který učil nějaké mladé děti snad dvojčata holku s klukem telepaticky komunikovat s kameny, nějakou duhu atd. Závěr snad končil ostatně jako vždycky vítězstvím dobra nad zlem, alespoň tedy v dětském filmu a seriálu. Moc toho není, ale i tak jsem rád že jsem si alepson něco po více jak dvaceti letech vybavil:-)) Naprostý dětský kult, a skvělý seriál pro mladé při kterém jsem se tenkrát i docela bál. Zároveň jsem moc rád že se mě k němu prostřednictvím této chytré databáze podařilo dopátrat. Škoda že jen někde na netu chybí nějaké ucelené info o tomto seriálu, dokonce ani na youtube.com nemají žádné video. Byla to stejně krásná doba jen považte: Čáryfuk, Skyppy, Kořeny, Co přináší řeka, Hunterovo zlato, Děti z kouřové hory, Strašidla pod čertovým kolem, Chocky, Dva roky prázdnin, Bedna Edna, Lišák Vuk, Korálový ostrov, Tajuplný ostrov, Goro bílý pes, Spadla z Oblakov, Jack Holborn,atd. Chjo:-(( ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si z detstva nepamätám, preto môžem k nemu pristupovať objektívne, bez nostalgického skreslenia. Seriál stavia predovšetkým na tradične výbornej práci novozélanských či austrálskych filmárov rodinného formátu, ktorí to jednoducho s deťmi a hlavne pre deti a mládež vedeli a v mnohom si z nich európska kinematografia mohla brať príklad. Takéto seriály sa u nás netočili a preto boli a stále sú pre našinca veľmi zaujímavé. Dobrodružnosť, záhady, priateľstvo a poznanie sú univerzálne parametre a tento seriál v nich nič nemení. Televízne spracovanie je síce jednoduché a limitované, či už finančne, alebo prostredím, ale doháňa to už v spomínaných iných veciach a tiež sympatickosťou postáv. Záhada sa odhaľuje na rodinný žáner a takto krátky seriál až nečane pomaly. Aj keď v porovnaní s iným novozélandským seriálom - Pod horou - nemá až takú atmosféru a mysterióznosť. Je to viac sci-fi doplnené o mytologický prvok domorodých Maorov. Len škoda akéhosi záverečného nedotiahnutia alebo plného nenaplnenia počiatočného potenciálu. ()

Reklama

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Myslím že se tento seriál opakoval na české televizi vcelku často.Ale od roku cca 1992 se v tv už nevysílal!Škoda!Jinak je to dětský seriál a byl natáčen v době kdy vše bylo tak nějak normální.Dnes by se tam určitě objevil gay,nebo někdo kdo ani netuší co má tam dole a co ho vlastně vzrušuje.Proto mám rád staré nebo starší serály kde se tyto věcy neřeší a tito lidé tam nejsou.Díky bohu! Další podobný seríál se jmenoval Pod horou (1982). ()

Stan Borowitz

všechny recenze uživatele

Těžce mysteriózní sci-fi (primárně) pro děti. Jedna z těch věcí, kterou si matně pamatujete z dětství, nevzpomínáte si na jméno, ale moc toužíte aspoň kousek zhlédnout znova a zažít opět tu atmosféru. Viděno celé se silnou nostalgií po více než 30 letech. Jasně, je to blbost, většina děje i postav je nudná, zbytečná nebo otravná, ale ten základní příběh je celkem dobrý a mít znovu deset let, tak se do chytré a odvážné Gretchen určitě zamiluju. :-) A když se poprvé ta mosazná růžice aktivovala, běhal mi mráz po zádech stejně jako v dětství. Spokojenost. :-) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Máme tady návštevníky z hvězd, ale tihle jsou z hvězdy psí a na člověka nejdou." Trojica decák na dočasnom pobyte v novozélandskom zapadákove sa nenudí, Gretchen je technický talent so záujmom o astronómiu, Ronnymu približuje domorodý strýc históriu a zvyky ich ľudu a Bevis zhotovuje zvukové záznamy vtáčieho spevu. K tomu sa pridá postupne odhaľované tajomstvo nepozemského pôvodu aj s nadprirodzenými prejavmi. Celkom zaujímavé detské mysteriózne sci-fi s dobrou tajomnou atmosférou, s trikmi zodpovedajúcim televíznemu rozpočtu 80. rokov a príbehom zodpovedajúcim cieľovému publiku. Herecky ma asi najviac zaujala ústredná dievčina Sarah Dunn, pre ktorú to prekvapivo bola jediná úloha v živote. Nie je to nesmrteľný extra počin, ale oplatí sa to pozrieť, obzvlášť pre vybranú vekovú kategóriu túžiacu si na moment pripomenúť detstvo. Viac v komentároch k jednotlivým epizódam. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama