Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

chaturga odpad!

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy vznikly Purpurové řeky (myslím tím první díl, který byl ještě docela dobrý) to jde absolutně do hrobu. Toto jestli je film, tak jsem asi magor. Odpad jak svině. Bez jakéhokoliv pozitiva! A ten neskutečně strašný český dabing (totéž jako u Purpurové řeky2), kdy jsou postavy dabované tak neuvěřitelně stroze, trapně a rovně, že bych to nadaboval líp já s mym kocourem a králíkem! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krapet těžkopádný příběh v temné atmosféře, který se sice snaží vybudovat nějaké to napětí, ale nějak se to ve své podstatě podivně rozpadá. Spousta věcí vyznívá nesrozumitelně a tak lze bohužel očekávat spíše tápání o tom, co že se tu vlastně po dějové stránce uvádí. Zkrátka převládá chaotičnost, což je ohromná škoda. Thriller s prvky hororu trochu připomíná podobný snímek ´Purpurové řeky´, ale skutečně jen opravdu zdánlivě. I ta mysterióznost se nějak vymyká kontrole. Jean Reno je sice skvělý jako vždy, ale takovéto míchanině různých žánrů stejně nepomohl. Škoda, tohle prostě mělo navíc. ()

Reklama

megan017

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvělá! Tajemná, napínavá, stylová, poutavá. Druha má velký spád, do trapnosti, nudnosti a přílišné absurdity. Neuspěšní pokus o originalitu, Jean Reno si ovšem s rolí zahořklého a ublíženého drsňáka, co si chce vyřídit osobní úcty, vyhrál výborně. Kvalitou je to slabší, než Purpurové řeky. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Akční seriová produkce se dost podobá té pornografické. Konzumenta po chvíli přestane bavit obyčejný sex a začne vyhledávat něco víc extra. Obyčejná kriminálka se vyčerpala s Belmondem a tak se francouzští producenti rozhodli namíchat nový výbušný koktejl. Jejich práce byla velmi jednoduchá: a vraž tam ještě tohle, a tamto taky, jo a bez Rena to pánové nepůjde, to by nebyl tvrdej akčnák. Hlavně ukážeme střeva Paříže, to, co je obyčejným měštákům skryto - vždyť tenhle mišmaš už zabírá od Eugena Sue a jeho Tajností pařížských, které pařížané v devatenáctém století hltali na pokračování v novinách. Jenže jako se už Sue nedá dnes číst nezkrácený - pokoušel jsem se o to:( , nedá se přežít ani Říše vlků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Byl jednou krásný slunný den. Počkat, to bylo později. Dnes je všechno ponuré, všude je tma, prší a ani v místnostech nesvítí světlo. V tomto nepříliš vábném prostředí se přitom pohybuje Jean Reno, což nikdy neškodí a spousta dalších postav, o jejichž nezbytnosti mám důvodné pochyby. Asi 100 minut se jedná o celkem koukatelný film, ale pak se děj vychytrale přesune do Turecka, kde vysvitne žhavé slunce patrně proto, aby byl dobře vidět závěr logikou připomínající zhovadilost vysokého stupně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)

Reklama

Reklama