Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hej, kovboji, tahle země ti už dávno nepatří. Ty do ní nepatříš. Pistolníci zastarali. Tak nebreč. Obrať se od minulosti do budoucnosti. Zahoď koně, kup si auto. Prodej kolt. Dálnice a elektrický vedení jsou víc než ranč a stádo. Přizpůsob se nebo chcípni. A jestli si vybereš smrt, tak prosim důstojně, jako se vším smířený stařík. A nežádej o mou lítost, hrdino z kdysi... Silné ***. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova, ale už sa nad tým ani nepozastavujem, nechápem názov filmu distribútorov. „Dole v údolí“ by bol oveľa trefnejší názov, no sú aj horšie prípady. Ale k filmu. Cudzinec mi poskytol ako film netradičný zážitok. Netradičný hlavne svojou obsahovou a žánrovou stránkou. Dostal som totiž úplne niečo iné ako som čakal. A pokiaľ ani vás dopredu nebude zaujímať podrobný obsah, pochopíte, čo som tým myslel. Spojenie drámy, romantiky a westernu v súčasnom prevedení bol odvážny ťah a na mňa zabral. Spočiatku nenápadné plynutie ma doslova pohltilo štylistickou stránkou, o ktorú sa dokonale opiera druhá, dramatická polka. No a Norton s Morsem bola fakt podarená voľba. 80%. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tak takto nejako zrejme dopadne clovek, ktory pozera prehnane vela westernov :) Inak v celku pohodova, ale nicim (teda okrem obvykle skveleho Eda) vynimocna drama o chlapikovi, ktory sa narodil v blbu dobu a ktoreho okolity svet neprijma jeho myslienky, nech su ake chcu dobre, hoc samotny hrdina je hrdinom len vo svojej mysli a vo svojom svete, ktory je storocia stary. Jacobs sa mohol viac venovat nacrtnutemu stretu stareho "romantickeho" a noveho "pragmatickeho" sveta, film mohol byt pamatihodnejsi. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Docela solidní dramíčko, které ale stojí nebo padá na předpokladu, že může mít někdo takovýhle zásek. V mém případě na tom padá. Ale i to by stačilo na vyšší hodnocení. Ale to by bylo, aby nebylo tuctového závěru. A toho taky bylo a bylo ho až moc. A bylo ho bez šťávy i bez emocí. Takže ani super čtveříce kvalitních herců a jejich výkonů to nezachrání. Je mi až smutno, jak se povedlo tenhle sympatický počin zabít pár výstřely od boku. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek označuji za značně zvratový, velká část filmu nás provede romantickou poutí Nortona, zamilování se, vcelku poklidná emocionálně laděná část se velmi rychle obrátí, což je právě to, co mě dostalo, člověk se doslova uvelebí na té pocitové vlně, nechává se houpat lehkou romantikou a pomalu přichází BUM, Edvard Norton je brilantní. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací pro napsání filmového scénáře bylo pro režiséra Davida Jacobsona jeho vlastní dětství, které strávil v San Fernando Valley (Van Nuys). (HarrietBosse)
  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama