Reklama

Reklama

Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy). Pomstychtivá mladá žena s andělskou tváří po návratu z vězení hledá odplatu – za zločin, který nespáchala, za příkoří, které musela vytrpět, za ztracenou dcerku, kterou musela opustit. Film byl oceněn na festivalu v Benátkách 2005 Malým zlatým lvem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám jen filmům (a seriálům), které mě něčím dostanou. Totálně dostanou. Pět hvězdiček ode mě je naprosto exluzivní hodnocení, které uděluji jen výjimečným počinům... A co moje TOP 10 nejoblíbenějších filmů? To je stálice a je prakticky nemožné do ní proniknout... Omlouvám se za předchozí (možná nezajímavé) povídání, ale chtěl jsem na něm ukázat, jak úžasným filmem "Sympathy for Lady Vengeance" v mých očích je - nejen že jsem jí ohodnotil pěti hvězdičkami, já ji dokonce bez dlouhého rozmýšlení zařadil do své TOP 10 !! A proč? Na to je jednoduchá odpověď - podívejte se na ni sami a snad mě pochopíte. Příběh Geum-jae, která se žene za pomstou a snaží se přitom dát si do pořádku vlastní zpackaný život je zhmotněním brilantní scénáristické a (především) režisérské práce Park Chan-Wooka. "Lady" je filmařsky vyšperkovaná, vizuálně nejen působivá ale i krásná (což se občas zaměňuje) a emocionálně drtivá. A budete o ní muset (ale vy budete chtít!) přemýšlet. Co záběr a scéna, to nápad a skvost. Jednou pohlazení po tváři, jindy bodnutí ledovým rampouchem přímo do srdce... A není to jen v barvách, hudbě, kameře a střihu. Není to jen mozaikovitou strukturou příběhu, který se postupně skládá kamínek po kamínku. Je to totiž i v Lady samotné - a v Lee Yeong-ae, která si ji zahrála (jen zahrála ?!). Je to o tom, že Geum-ja je jednou z nejzajímavějších a nejjímavějších hrdinek, se kterými jsem se kdy na plátně setkal... "Sympathy for Lady Vengeance" není jednoduchý film, určitě vám dá zabrat a přes jistou porci černého humoru, která se v ní skrývá, rychle zjistíte, že jste viděli vlastně hodně smutný snímek... Přesto, a možná právě proto, je "Lady" krásná. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Celý film jako slow burn build-up pro jednu extrémně silnou situaci? Když je ta situace až tak psychologicky, emočně a brutalitou až TAKHLE extrémní, tak proti tomu jde jen stěží mnoho namítat. Narativně funguje Chan-Wook Parkův finální díl volné trilogie o pomstě velice dobře, bez problémů se v tom vyrovná známějšímu Old Boy - i když ten je mnohem zajímavější z hlediska akčního žánru. A kratší délka tady taky pomáhá, obzvlášť v porovnání s dost mizerným a nudným prvním dílem. 8/10 ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný film, s krásnou hudbou a perfektně promyšlenou zápletkou, jejíž ústřední téma je v případě Chan-wook Parka nasnadě - tento snímek je totiž závěrečným dílem Trilogie pomsty... Žena se vrací po letech z vězení, kde si nespravedlivě odpykávala trest za zabití pětiletého chlapce. Touží po jediném, a to pomstít nejen sebe, ale i ostatní lidi, jimž skutečný vrah tak neskutečně ublížil. Abych pravdu řekl, tak tento snímek na mě zapůsobil ještě víc, než předchozí díl trilogie Old Boy, i když i tam Park kouzlil a vyčaroval ohromně zajímavý film. Nebohá paní Pomsta je však u mě ještě o něco výš, i když zatím nechci jít s hodnocením až na samý vrchol. Zatím... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Melancholická" záverečná polhodina je vzhľadom na ostré úvodné tempo už trošku rozťahaná a únavná... ale aj tak je to celkovo parádna, precízna filmárčina, aká sa v západných kinematografiách často nevidí. Najviac ma potešilo, že to aj napriek ťažkotonážnemu námetu nestráca nadhľad a zmysel pre humor (muž so skladacou sekerou). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další film o pomstě z dílny Chan-wook Parka a znovu brilantní. Jako obvykle se nekonají žadný jatka, ale pomalá promyšlená pomsta, tentokrát v ženský formě. Bohužel, já nejsem ten úplně správnej prototyp, kterej by se vyžíval ve zdlouhavých, vleklých a všemožně vysvětlujících scénách, takže se musim přiznat, že mě to tu a tam nudilo, to se dělo převážně ze začátku, kde sem si nebyl jistej kdo co kde a jak provedl, protože všechno to do sebe zapadne asi až po půl hodině, ale nešlo nevidět, že to je nádherně natočenej a kousek po kousku skládanej dokonale promyšlenej příběh, kterej vyvrcholí opravdu nádherně propracovanou pomstou. Tohle všechno se děje po většinou doby ještě s perfektní hudbou, která většině scén dává ten správnej emocionální šmrnc. A tak i když jsem se při pár scénách mírně nudil, tak nemůžu jinak, než za 5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Sníh na konci filmu není skutečný. Byly přivezeny dva nákladní vozy soli, ta se rozsypala po okolí a zbytek byl dodělán počítačovými efekty. (TomikZlesa)
  • Režisér původně uvažoval o obsazení Doo-shim Ko, nakonec ji ale do filmu neobsadil. (ČSFD)
  • Pekařství, kde Geum-ja pracuje se jmenuje Naruse, což je odkaz na japonského režiséra Mikio Naruse. (TomikZlesa)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama