Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

nascendi 

všechny recenze uživatele

S miernymi obavami som pristupoval k sledovaniu tohto filmu, ale nebol som vôbec sklamaný. Pomohlo mi, že som sa naň pozeral ako na kríženca medzi čiernou komédiou a Pytlákovou schovankou. Mohol som oceniť dialógy, osobitný druh humoru, herectvo Aleca Guinnessa a nebyť herca bez charizmy v hlavnej úlohe, možno by som i pridal hviezdičku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alec Guiness je neskutečný chameleon a já jsem rád, že ho konečně poznávám jinak než jako Obi-Wana. Jeho herectví je neskutečně chameleonské, což souvisí i se skvělými maskami, které jsou v tomto filmu úchvatně zpracovány. Jsem si jistý, že kdybych nevěděl, koho Guiness hraje, nepoznal bych ho. Snímek je vtipný krásně britským způsobem. Všechno dohromady z něj dělá poklad světové komedie. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zkraje mě překvapil a potěšil nevývale černý humor a cynismus. Postupně jsem si na něj zvyknula jeho zábavný efekt slábnul. Hudba chyběla příběh koukatelný - šlechtic je v base a retrospektivně balancuje svůj život a popisuje, jak zabíjel své příbuzné na cestě za titulem. Ale chyběla hudba a samotný závěr byl sice úsměvný, ale čitelný a trochu nepravděpodobný. Nicméně specifické podání humoru asi nezapomenu. # [viděno: TV, 2.0] # příběh 7 | hudba 2 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Staré dobré britské drama, většinou více odvyprávěné než zahrané, což věci jenom prospívá, neboť to zcela zapadá do zvoleného žáru. Komedie, jejíž humor nespočívá v situační komice ani v břeskných hláškách, ale v samotné situaci postavené na rozhodnutí stát se z chuďase vévodou cestou vyvražděním všech příbuzných, kteří tomu v rodovém stromu stojí v cestě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Kind hearts and coronets asi najlepšie dokazovať kúzlo, ktoré dokáže urobiť komédia s divákom. Totiž absolútne prevrátiť jeho hodnotový rebríček, uplatňovaný v živote naruby. V komédii totiž držíme palce aj masovým vrahom, úplne stačí, ak majú dobrý dôvod vraždiť, sú vtipní a šarmantní. To sa môže potom zabiť aj pekná mladá žena, pokiaľ jej smrť je doprevádzaná poznámkou typu "smrť nie je to najhoršie, čo ju tento víkend postretlo". Orámovanie príbehu a celková atmosféra pripomenie Zlaté veže, dej potom Monsieur Verdouxa, ktorý bol však vážnejší. Čakal som, kedy konečne príde k slovu tupá polícia a samozrejme tento zvrat mal na svedomí niekto iný, avšak divák vytuší, kto asi. Skvelá galantná zábava zo starých časov pre divákov všetkých generácií. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Ředitel produkční společnosti "Ealing Studios" Michael Balcon řekl režisérovi Robertu Hamerovi: "Snažíš se Britům prodat tu nejméně prodejnou komoditu v Británii - ironii. Hodně štěstí." A naštěstí to vyšlo, film sklidil po uvedení značný úspěch. (Morien)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Israel Rank", který napsal Roy Horniman. (Hans.)

Reklama

Reklama