Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Aky 

všechny recenze uživatele

Staré dobré britské drama, většinou více odvyprávěné než zahrané, což věci jenom prospívá, neboť to zcela zapadá do zvoleného žáru. Komedie, jejíž humor nespočívá v situační komice ani v břeskných hláškách, ale v samotné situaci postavené na rozhodnutí stát se z chuďase vévodou cestou vyvražděním všech příbuzných, kteří tomu v rodovém stromu stojí v cestě. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vždy mě potěší pokud filmy z první poloviny minulého století nejsou dobře hodnoceny jen z jakéhosi pocitu nostalgie. A s radostí musím říci, že to je případ tohoto dílka! Lehká komedie s brilantními dialogy, černým humorem a nadhledem v duchu nejlepší britské tradice... Jen nevím, jestli si to užíval i Alec Guiness, když asi drtivou část tvorby filmu trávil v maskérně :-) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že snímok po úžasnom štarte ( prvá polhodina ) začne lapať po dychu a skĺzne do melodramatického blúznenia, takmer oprosteného od úvodného čierneho humoru. Film si nezachováva rovnakú atmosféru po celý čas, v čom vidím jeho najväčší problém. Ani okázalé herecké výkony ( a aj tie maskérske - Alec Guinness vedel ), nemôžu diváka zbaviť pocitu, že sa tvorcovia v druhej polovičke flákali. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alec Guiness je neskutečný chameleon a já jsem rád, že ho konečně poznávám jinak než jako Obi-Wana. Jeho herectví je neskutečně chameleonské, což souvisí i se skvělými maskami, které jsou v tomto filmu úchvatně zpracovány. Jsem si jistý, že kdybych nevěděl, koho Guiness hraje, nepoznal bych ho. Snímek je vtipný krásně britským způsobem. Všechno dohromady z něj dělá poklad světové komedie. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejlepsi cerna komedie z Velke Britanie. Memoar Mazzaniho mne nejednou donutil k uprimnemu usmevu, jeho vypraveni bylo dokonale. Zaver se sice dal trochu ocekavat, coz ovsem nic nemeni na faktu, ze se jedna o pozoruhodny film, ktery zarucene zlepsi naladu. Az bezstarostny a bezchybny herecky vykon Dennise Priceho. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Kromě toho, že ve filmu Alec Guinness ztvárnil osm členů rodiny D'Ascoynů, seděl také modelem pro obrazy jejich vzdálených předků. (Morien)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Israel Rank", který napsal Roy Horniman. (Hans.)

Reklama

Reklama