Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (333)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ehm. Prozatím jsem neviděl ani jeden jedinný díl seriálu, takže si určitě budete říkat, že jsem se musel úplně pomátnout, když jsem se rozhodl s klidem ignorovat čtyři nebo pět let seriálu. Káždopádně to mám v plánu dohonit. Jednou. No a teď asi k samotnému filmu. Skákání časem patří k mým nejoblíbenějším disciplínám v sci-fi a tak musím říct, že jsem byl se zápletkou velice spokojen a až na pár drobnůstek nemám výhrady. Jo a Bender rulezz. Benderova ikonická filmová scéna č. 1: Bender si nasadí sluneční brýle a nabije futuristickou brokovnici. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod so spoločnosťou "Box" = geniálne. Ale potom prišlo niekoľko jemne trápnych gagov a chce to čas, než sa to rozbehne - a rozbehne. Napriek tomu, že som pointu filmu odhalil polhodiny pred koncom, aj tak som bol v tom sentimente celý namočený. Kým pri seriáloch ja osobne nevidím kvalitatívny rozdiel medzi Simpsonovcami a Futuramou - pri filmoch to je jednoznačné. Futurama rastie na tom, na čom film Simpsonovcov padá - na príbehu. Oproti jednoduchému a priamočiaremu deju Simpsonovcov stojí premyslený a riadne (seriózne) sentimentálny dej Futuramy. Zopakujem len to, čo som napísal pri seriáli: ten dej robí z filmu niečo viac ako len komédiu/paródiu a to je na Futurame to najcennejšie. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A teď vám představím zakladatele Planet Expres.......... Zde se špekuluje s cestování časem a to bez paradoxu. CITÁT - Blbrobot je připraven........ Díky cestování časem se dostamene i do Egypta roku 1351. Další srandovní dobrodružství. Ještě jsem nepoznal nekonvenční lásku. CITÁT - Bender tuší, kdy je potřeba jednat jemně......... Parodie na Terminátora je velmi povedená. To já tu mám říkat hustý hlášky!!! CITÁT - Já se vrátím, to levný pivo se nedá pít........ Síň ječících lebek je opravdu síla. Vychutnejte si jí okolo 52 minuty. Já se bavil a velmi jsem si tuhle partičku oblíbil. A je to tu - šťastný konec. CITÁT - Co se může stát horšího?.... Zdá se vám komentář zmatený. To není komentář, to je jen takový průvodce. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Hledám ty správné výrazy... a už to mám: propadák, zklamání, ANTIrofl... tak mi přijde, že sami tvůrci se stali obětí nějakého gangu nudných puritánů, kteří ovládli jejich mysli a donutili je napsat takovýhle scénář, který je vše, jen ne originální a zábavný. Uděluji směšných 10% - za ty občasné záblesky humoru, které však vedle geniálního seriálu vypadaly jako jeho chudí příbuzní. Ale chtě / nechtě musím uznat, že kdyby se Futurama: Bender's Big Score nepotýkala s totální absencí humoru, byla by to skvělá podívaná! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

K popsání posádky zásilkové služby Planet Express by jste mohli použít ty nejhorší adjektiva a i přesto je tato vesmírná sebranka tolik populární a po delší odmlce přichází podobně jako slavná rodinka se žloutenkou ve filmové podobě. Jenže Futurama: Bender's Big Score nedosahuje kvalit Simpsonových ani náhodou. Benderova partička vsadila na hutný příběh, ale ten se až příliš utápí v časových paradoxech a scénáristických kotrmelcích. Na konec tyto časové puzzle do sebe hezky zapadnou, ale humor tolik klasický pro tento seriál se nějak nedostavuje. Je tu sice několik dobrých vtipů (Bendernátor se vrací do minulosti determinovat Frye), ale těch povedených gagů je tu asi jako v jedné epizodě a navíc je tu několik vysloveně zbytečných a nudných časových linií (Fry s velrybou). Do dalších filmů by mohli scénáristé ubrat na houbičkách k snídani a soustředit se více na vtipy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)
  • Mezi nejcenějšími objekty historie můžeme vidět slavnou kytaru Eddieho Van Halena. (HellFire)
  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama