Pete Garrison (Michael Douglas) je agent americké tajné služby, který kdysi zachránil život prezidentovi, když skočil do cesty spršce letících kulek. Od té doby uplynulo již dvacet let a Garrison, který se u tajné služby těší uznání i oblibě u svých kolegů, nyní řídí ochranu první dámy (Kim Basinger) . Peteův kolega a přítel Charlie Merriweather naznačuje, že by se s ním rád podělil o přísně tajnou informaci. Než k tomu však může dojít, je Merriweather zastřelen ve svém domě. Místo činu je naaranžováno tak, aby působilo dojmem, že se stal obětí zpackané loupeže. Případ dostane na starost vrchní vyšetřovatel tajné služby David Breckinridge (Kiefer Sutherland), který býval Garrisonovým chráněncem a donedávna také jeho nejlepším přítelem. Dlouhé přátelství s Garrisonem nedávno ukončilo jeho mylné přesvědčení, že měl Garrison vztah s jeho tehdejší manželkou. Mezi zkušené agenty přichází Jill Marin - tvrdá, moderní a ambiciózní mladá agentka, kterou na univerzitě školil také Garrison . Trio se společnými silami vydává po stopách vraždy, které vedou až k podezření, že někdo připravuje zavraždění prezidenta. Situace je o to vážnější, že jej má patrně na svědomí přímo některý z agentů tajné služby, což je zcela výjimečné - za celých 141 let, po něž tato instituce existuje, se v jejích řadách zrádce s podobným záměrem neobjevil. Podezření nakonec padne na samotného Garrisona, díky intrikám a podvrženým důkazům . Ať už je však zrádcem kdokoliv, ví o Garrisonově nejzranitelnějším místě - o tom, že vynakládá extrémní úsilí, aby udržel jisté tajemství. Jako hlavní podezřelý se vydává na útěk před Breckinridgem a Marin - svými vlastními kolegy - aby se pokusil odhalit skutečného zrádce a zachránit tak prezidentův život. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

starbrejkr

Možná zajímavější než celý příběh, je onen náhled do života nejen nejmocnějšího muže světa, ale zároveň i do života tajných služeb okolo něj se pokybujících. Bylo znát, že hlavně na začátku je tomu úmyslně dán velký prostor a klidně by to mohlo být téma, které by se někdy v budoucnu mohlo stát základem nějakého psychologického filmu. Těžko říct, jestli je hoší být prezidentem nebo člověkem, který ho hlídá....Příběh se pak odvíjí dnes už klasickým schématem jednoho muže proti všem a probíhá i končí bez větších překvapení. Pro ně koho možná nuda, pro mě stále dobrá zábava pro libovolný večer, kdy jste doma a nechcete se trýznit nějakými Donnie Darky či Fontánami:-)) Douglas to zahrál dost dobře a věčná škoda, že se už hodně dlouho v žádném pořádném filmu neobjevil, naopak Kiefer Sutherland si vyloženě vychutnává své vrcholné období a s rolí agenta je tak zžitý jako snad nikdo. ()

Segrestor

Možná není důvod tento snímek úplně zatracovat. Potenciál tkví především v obsazení, i když jen dvěma herci. A navíc, parádních akčních thrilleru s Michaelem Douglasem není nikdy dost. Ale jako bych ani nekoukal na snímek z roku 2006. Popravdě, myslel jsem celou dobu, že je to tak z devadesátých let a že Douglase opravdu řácky namaskovali. Ke konci ale film trochu ztrácí dech a je znát, že už toho asi měli všichni plný kecky a tak točili, jen aby se neřeklo. Samotná postava prezidenta byla upřímně řečeno komická. Ne, tohle nebyl ten největší politický špektákl století. ()

Tommy987

I did not sleep with your wife (...and I don't want to kill the president), alebo: Jack Bauer po stopách novodobého Richarda Kimbla. Stokrát prevarený príbeh nespravodlivo obvineného muža na úteku k nám tentokrát prichádza v tej najbežnejšej, ničím neobjavnej forme, s veľkým množstvom klišé a neskutočne nevyrovnaným scenárom (ktorý mimochodom parádne vykráda hneď niekoľko zápletiek zo seriálu 24). Herci sú v pohode, David je prakticky len variáciou na Jacka Bauera, takže Sutherland je ako ryba vo vode, Douglas je stále charizmatický a Eva Longoria krásna (jej postava je ale dosť zbytočná, nemá v príbehu žiadne opodstatnenie..). Ako nenáročná jednohubka Sentinel neurazí, ale v tomto prípade som rád, že som nevyhadzoval peniaze na kino a pozrel si to radšej "barely legal" spôsobom... 5/10 ()

kaylin

Michael Douglas už jednou ochraňoval prezidenta, tak proč by to neměl dělat po zbytek života. Zatím se mu to daří, hlavně aby se prezident nedověděl, že mu jeho nejlepší bodyguard klátí jeho první dámu. "Strážce" se tváří jako jako skvělý thriller, ale nakonec mu do něčeho velkého hodně chybí. Kromě toho, že je od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne, komplet je to celé průhledné, až to bolí. Jak ale říkám, začátek je super. Agenti umírají, nikdo neví proč, na scéně se objevuje skvělý Kiefer Sutherland, který by mohl být výtečnou postavou, ale jeho hrdina je zabit balastem osobních problémů. Nedá se nic dělat, ale napětí se z toho vytrácí, protože stejně hned víte, koho vlastně obviní, i když ten se nakonec dokáže ospravedlnit a bla bla bla, americký hrdina je prostě americký hrdina, co na tom, že si to rozdává s paní prezidentovou. V tom je ale vlastně také trochu Ameriky, ne? Trocha toho rebelství. Thriller, který měl dobře nakročeno... rovnou z útesu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

mzss1

|30%| STRÁŽCE je opravdu nezáživný a nudný film, který snad ničím ani nezaujme. Chtěl jsem dát jen tu 1*, bylo to zhruba na hraně mezi 1/2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou druhou dal. Ve filmu je ale cítit jistá kvalita a dva výborní herci Michael Douglas a Kiefer Sutherland. To jsou asi tak jediné klady. O akci tu moc nejde. Od poloviny filmu tu započnou přestřelky, které jsou tak nějak průměrně natočeny – je to spíše takový nutný doplněk k filmu. Abych se pravdu přiznal, tak jsem se dost ztrácel v ději. Tvořilo ho dost postav a nějaká ta pointa či rozuzlení? Sotva jsem postřehl, že tam něco takového bylo. Určitě jsou horší filmy, zas tak kritický být nechci, ale i tak jsem čekal o něco lepší snímek. ()

• Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)
  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)