Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

SjamK 

všechny recenze uživatele

[-Víte, mám na to místo opravdu hezký vzpomínky... - Já taky, jednou jsme tam s bráchou topili kočku.] * [ - Prý támhle někdo viděl Ježíše. - Kde? - Tam, dole v tom ohni přesně pod tím hamburgrem.] Nějaké ILEGÁLNÍ ohňostroje - Reverend s malou stříbrnou sekyrkou - Pár plastových srnek? Tomu říkám sranda, bez ironie. Akorát mě napadá - proč je tenhle film tak málo známý? ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Člověk velice často není schopen sám změnit svůj život, o kterém ví, že neprobíhá tak, jak by chtěl. Velice často musí narazit na někoho jiného, kdo mu ten život změní, kdo ho nasměruje lepší cestou. Někdo takového člověka vůbec nepotká. Al Fountain v podání skvělého Johna Turturra ve filmu 'Box of Moon Light' ano. Právě když tápe a snaží se nalézt něco, čeho by se chytil, narazí na otravného hipíka (Sam Rockwell), kterého se snaží setřást, ale nedaří se mu to. A díky tomu nakonec nalezne přítele, se kterým se rozhodne si ten bláznivý čas o něco prodloužit. Mladík Kid je bezprostřední, naivní a dobrácký a právě jeho bezstarostnost a užívání si života Ala nakazí a on si uvědomí, co je v životě důležité. Snad. Tenhle film se mi dost líbil - obsahuje velké množství svěžích, hravých, vtipných a často originálních detailů a nápadů, které mě hodně pobavily. Mám rád filmy, které přináší optimismus, které jsou reálné, plné legračních figurek, úsměvu, vřelosti a díky nimž si člověk uvědomí, že by neměl tolik lpět na práci a povinnostech, ale naopak občas 'vypustit džina z láhve', více si užívat a klidně bláznit jako malé dítě. Mít takového Kida u sebe, aby vás tou radostí nakazil. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi prostá, přímočará a krásně pohodová nezávislárna o překonávání krize středního věku. V podstatě to nemá čím překvapit (ta samá zápletka a děj už byly podobným způsobem zpracovány mnohokrát), ale na druhou stranu ani čím urazit a ty necelé dvě hodiny strávené ve společnosti sympatického dua Turturro - Rockwell utečou jako voda. 70 - 80 % ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná nezávislačina z pera Toma DiCilla, který napsal roli Ala Fountaina Johnu Turturrovi přímo tělo. Stejně tak Sam Rockwell si svou roli užívá s entuziasmem sobě vlastním. DiCillo se tímto filmem definitivně vyprofiloval jako jeden z top US nezávislých filmařů, jehož filmy nejsou jen pro pár klubových nadšenců, ale jsou otevřeny všem, kteří nejsou jen tupými konzumními hovádky :-) 75% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama