Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož shlédnutí musí přehodnotit životní hodnoty snad každý. Lepší návod než v podání Turturra a Rockwella neexistuje. V životě jsem necítil při sledování filmu takovou pohodu, jako tomu bylo v tomto případě. Obrovská škoda je, že v TV jej dávali jenom 1x a v kině jsem jej kdysi viděl na Febio festu. Moc rád bych jej viděl znovu, resp. rád bych jej viděl vždycky, když ji mi je nejhůř nebo mám deprese. Přemýšlím, o kolika filmech toto mohu prohlásit a nic mě nenapadá. V neposlední řadě film je balzámem na duši a v porovnání s hollywoodským výplachem mozků naprostou očistou. Doporučuji rovněž všem těm, kteří neví nebo se neumějí radovat ze života a ze zdánlivých maličkostí. PANU REŽISÉROVI DĚKUJI ZA VÝJIMEČNÝ ZÁŽITEK. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

mierne "hippie" snímka s trochou jadrovej fyziky, teda prepáčte, elektrotechniky a o stratenom človeku, trpiacom obsesiami. film so štipkou nadprirodzena a o tom že nie každé raňajky musia byť presne o 7:00. vedľajšia postava "the kid" je pre hlavného hrdinu tým správnym korením, takým, ktoré by niektorí z nás vo svojich životoch radi privítali. je to jeden z tých filmov, po ktorých Vám bude dobre a budte mať chuť sa kúpať v jazere či mori a budete mať chuť byť šťastní. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná nezávislačina z pera Toma DiCilla, který napsal roli Ala Fountaina Johnu Turturrovi přímo tělo. Stejně tak Sam Rockwell si svou roli užívá s entuziasmem sobě vlastním. DiCillo se tímto filmem definitivně vyprofiloval jako jeden z top US nezávislých filmařů, jehož filmy nejsou jen pro pár klubových nadšenců, ale jsou otevřeny všem, kteří nejsou jen tupými konzumními hovádky :-) 75% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nenápadně se tvářící úvod do sucharské existence jménem Al Fountain nepřeje nejmenšímu tušení, že od chvíle, kdy si hrdina najde svůj první stříbrný vlas a doslechne se něco nelichotivých přívlastků o své osobě, ohlásí nástup dobrodružná linie, u které nebude tak docela jasný žánr, kterým se bude ubírat - od matoucích a krajně podezřelých situací se dá čekat cokoli, počínaje nějakým tím nadpřirozenem, přes úchyláckou komunitu a brloh bestiálního maniaka, až po možnost onoho světa, aby vykrystalizovala do nevážně-vážné, vzrušující výroby nových vzpomínek, protože ty dětské častým používáním vybledly jako staré fotografie a bdělost přítomnosti náhle nestačí. Na podivném místě, kde složení obyvatelstva připomíná U-Turn v umírněné podobě, může začít Alova cesta k znovuzrození, provázená bezednou studnicí inspirace - chlápkem, co přestřihl dráty, aby se stal nezávislým a kterému jsem lehce uvěřila, že ve staré šperkovnici vězní měsíční svit - aby ne, když mu prodej kradených zahradních kýčů vystačí na pohodlné vyžití a půl domu k tomu... John Turturro a Sam Rockwell jako skvělý a skvělejší. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Stereotyp a upjatý způsob života přivádí člověka do situace, kdy neví, jak se z těchto kleští dostat. Chtěl by "létat", ale neumí to. Tuší, že je něco v nepořádku, ale nedokáže se zamyslet sám nad sebou a něco změnit. Někdy však pomůže náhoda a človíček pozná i jiný způsob života, který mu zpočátku obrátí všechno naruby a on opět neví, jak s tím naložit. Když se pak nechá unášet tou nekonečnou spoustou nových zážitků, pochopí, že lze žít i jiný - lepší život než doposud. Je to filmový příběh, který může divákovi nabídnout jiný pohled na svět a život v něm. --- Máš špatnou náladu a myslíš, že se psychicky zhroutíš a že život stojí za houby? Tak se nechej unést Životem v sedmém nebi. Na konci zjistíš, že život je takový, jaký si ho uděláš ty sám. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama