Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, ktorý nenechá nikoho chladným. Prísť o dieťa takým spôsobom musí byť naozaj strašné. Z pohľadu hlavnej postavy Lindy ide o pomerne zložitý film, ktorý sa vyžíva v citovej komplikovanosti oboch rodičov a z pocitov veľkej krivdy po obvinení matky z vraždy. Na jednej strane chápem Lindu, že bola voči nepriateľskému prostrediu chladná a že neprejavovala na súde žiadne city, na druhú stranu však chápem aj ľudí okolo, pretože týmto svojim správaním si logicky v ich očiach len priťažovala. Odhliadnuc od toho mi však prišlo veľmi čudné a hlavne nezodpovedné ťahať niekoľkotýždňové bábo a ísť s ním na rodinný výlet niekam do jednej z najviac nebezpečných oblastí na svete. To bolo vážne nerozumné. 80/100 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jsem nikdy nemusel a tady mi vadila hodně. K tomu jsem s ní nikdy neviděl film, o kterém bych řekl, že je špičkový. Tenhle skutečný příběh u mě dojel na nulové atmosféře, takže mi bylo srdečně u prdele, jestli to dítě zabila nebo ne, a jestli ji zavřou. Mlácení prázdné slámy po celou dobu. 50% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady důkazů o dokonalém herectví Meryl Streep. Hlavně ona táhne tento film, a jestli Linda byla alespoň z poloviny tak divná, jak ji Meryl hraje, tak se ani nedivím, že se z tohoto soudního procesu (a celého případu) stala v Austrálii taková událost. Sam Neil sice nijak nezaostává (i on předvádí skvělý výkon), ale přiznejme si to, bez Meryl na plátně je to celkem nuda. 80 %. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tu setkáváme s velice opomíjeným kouskem z filmotéky Meryl Streep. Ještě si pamatuji, jak nám asi ve čtvrté třídě na základce naše třídní učitelka vyprávěla příběh, který se právě stal předlohou tohoto filmu. K filmu jsem se ale nakonec dostal velikou náhodou. Nebojte se toho, a puste si to. Meryl tady ukazuje úžasný výkon a nominaci na Oscara se ani nedivím. Ostatní herci jsou také velice příjemní. Je tu dokonce i velice hezká kamera Iana Bakera, který většinou točí jenom sh*ty. Chtěl bych, aby tento film vidělo více lidí, než kolik vidělo třeba Jack a Jill. Smutný osud tohoto filmu :-( ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

O případu Chamberlainových jsem v životě neslyšela, proto nevím, jak hodně byl film podobný realitě. Myslím si, že Výkřik ve tmě je velmi nedoceněný film, jelikož ho vidělo jen málo lidí, což si myslím, že je obrovská škoda. Meryl zde podala jeden z nejlepších výkonů a jak už zde někdo napsal, jestli se Lindy chovala aspoň tak divně, jak ji Meryl zahrála, tak se ani nedivím, že se z toho stala jeden z nejdiskutovanějších případů všech dob. Nejen že zářila jako vždy výborná Meryl, ale ani pro mě dosti neznámý Sam Neill nezklamal. Oba předvedli famózní výkony. Pro mě další skvělý film, který si zase ráda pustím. PS: Nevím proč, ale mám hroznou radost z toho, že si tohoto filmu Meryl velmi váží... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama