Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (247)

#47 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem se u Expertů sem tam zasmál, občas ale byla úroveň humoru dost křečovitá, ale na druhou stranu se zase film vyvaroval fekálních rádobyvtipů konkurenčních teen-komedií a celkově působil o něco málo líp než třeba Kokotek s Mádlem na prknech. Scénář sice vypadá že ho někdo spíchnul přes noc v knajpě, ale faktem je že těch 86 minut uběhlo jako voda, hudební stránka byla výborná, Hádek nakonec svojí "velkou roli" zvládl celkem s přehledem, Čtvrtíček byl kouzelný jako vždycky...no dám teda 3 hvězdičky (v rámci žánru to je celkem good). ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Nepřemýšlet a koukat, je to stupidní nesmysl, ale sem tam se člověk může něčemu zasmát. Přiznávám, že trapných, ale opravdu hodně trapných momentů tam je až až a Hádkova kamaráda nebo týpka, co vozí náhradní počítačové díly bych nejradší vymazal z paměti, ale film se dá dokoukat do konce, který je ovšem dost nesmyslný a nepochopitelný. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

DVD už jsem měl z půjčovny sice doma, ale díky tomu, že jsem si nejprve přečetl zdejší hodnocení, jsem od filmu mnoho nečekal, což se mi (jako většinou) vyplatilo. Povětšinu času jsem se celkem bavil (i když se nedá říci, že bych se někdy smál nahlas) a myslím si, že tvůrci skončili právě včas, zrovna když jim začal docházet dech. Neptejte se ovšem, co tím chtěli tvůrci říci, spíše se bavte různými hláškami či drobnými příhodami ze života českých teenagerů ve stylu svého amerického vzoru "Prci, prci, prcičky" ... ()

zapalik odpad!

všechny recenze uživatele

Potřeboval si pan režisér opravdu tak nutně přivydělat, nebo Česká televize (či kdo to hradil) vyplácat spoustu milionů na filmu o ničem? Každý jsme prošli nějakým obdobím dospívání, které se lišilo od zaběhlé každodenní rutiny, ale proč to proboha dávat na celuloid? Experti podle mě zklamali všechny: děti, které šly na Foreta a viděli rádoby mravokárnou slátaninu, která jim ještě nic říkat nemohla, dospívající, kteří vážně neviděli ani střípek ze skutečnosti, kterou znají, i mladé tak klolem pětadvacítky, pro které byl film nejspíš původně určený. Když totiž něco nemá ani hlavu, ani patu, tak ho shodí i ti nejvděčnější popcornoví konzumenti. I křupanský film Pánská jízda se aspoň snažil zachránit snahou dělat humor (byť se mu to vůbec nepovedlo), ale Experti se kromě vysátí pár kont nepokusili vůbec, ale vůbec o nic. Chválím pouze skvělo roličku Čtvrtníčka a především roztomilou etudu Bartošky, ale to jsou vážně vteřiny. Z novinářské projekce filmu mi tak zbyly dva dojmy: že jsem zabil necelé dvě hodiny svého života marným pokusem o kinematografii a také vděk zpěváka pro malé holčičky Petra Vojnara, který se na balkóně při projekci asi tak natřásal hrdostí nad svým hereckým uměním, až mu vypadla naditá šrajtofle (mnou nalezená a poctivě vrácená) :-), ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Je neskutečné, jak někdo dokáže s takovou lehkostí natočit film, aniž by se dalo odhadnout, o čem že má být. Experti neselhávají na tom, co ostatní teenagerské komedie. Experti selhávají proto, že se pokusili být "vážnějším" (např. ve filmu nenajdete žádnou "milostnou" scénu), ale nakonec skončili nerozhodně nudní. Ztráta hodiny a půl pro nic. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma spomína: "Keď som pripravoval Expertou, mal som celkom smolu na kameramanov. Prvý mi film odriekol s tým, že musí točiť s Troškom. Druhý chcel točiť len vtedy, keď to bude na film, ale v tej dobe sa plánoval iba digitál. Keď som našiel tretieho, tak mi producent povedal, že radšej zastaví celý projekt, či na ňom hodlám trvať. Potom už neostávalo veľa času - tí skúsení boli už rozobratý na filmových projektoch, a tak môj posledný náhradník bol čerstvý absolvent FAMU. Bolo naivné si myslieť, že hoci ani jeden z nás za sebou nemá celovečerný filmu, nájdeme iste spoločnú reč. Bola to pre mňa veľmi trpká skúsenosť - miesto spolupráca to boli každodenné boje a naschvály. Dával všetkým najavo, akú mi robí "láskavosť", že s nami vôbec točí, hoci to bol debut nás oboch. Potom za mnou začali chodiť ľudia zo štábu, že o mne hovorí, ako nemám školu a ako si myslí, že bez FAMU nemám na pľaci čo robiť." (Raccoon.city)
  • Režisér Karel Coma spomína, aké bolo podozrivo ľahké k filmu zohnať producenta. Keď robil pomocnú réžiu Marekovi Dobešovi pri jeho filme Choking Hazard (2004), stretol sa s jedným chalanom, ktorý sa potom stal novinárom, a tomu rozprával svoj - vtedy - námet, ktorý sa volal Expert. Po roku mu tento kamarát už ako novinár zavolal, že má  úžasnú producentku, lenže než sa s ňou režisér stretol, tak bola obvinená z vedenia nelegálneho nevestinca s pani Grossovou, a bolo po paráde. Keď mu zavolal druhýkrát, tak už bol skeptický. Prehováral ho, nech sa stretne s Pavlem Melounkem zo spoločnosti Whisconti, ktorý videl režisérov krátky film Okno a veľmi sa mu páčil. Režisér mal celkom obavy, lebo poznal ich predchádzajúce filmy a pravdupovediac na neho nerobili moc dobrý dojem. Nakoniec sa bohužiaľ nechal presvedčiť čoho dodnes ľutuje. (Raccoon.city)
  • Režisér Karel Coma pred natáčaním s hrôzou zistil, že nemá hercov, ktorých si vybral. Produkcia s nimi totiž včas nepodpísala zmluvu, a tak vzali iný film. Chcel natáčanie odložiť, ale o tom nikto z spoločnosti Whisconti nechcel ani počuť z odôvodnením, že film musí byť natočený pred tiež roztočeným filmom Rafťáciktorý bol tiež pod krídlami spoločnosti Whisconti. Takže režisér musel hľadať 14 hercov do celovečerného filmu 14 dní pred prvou klapkou, počas divadelných prázdnin, na čo spomína slovami: "To by som neprial ani úhlavnému nepriateľovi. Dodnes mám s niektorými výkonmi hercov na poslednú chvíľu problém, ale beriem to ako lekciu osudu, inak by som sa musel zblázniť." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama