Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (247)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jen asi dvakrát k letmému pousmání. Kryštof Hádek jako herec má charisma jako rybenka nohama vzhůru a děj je tak nudný a stupidní, že se divím, že sem u toho neusnul a dokoukal to do konce. Jediné, co se mi opravdu líbilo, byly obsazené starší herečky, které na svůj věk jsou velmi sexy a já po kouknutí na tento paskvil, který jen přispěl k potopení české kinematografie, ihned navštívil oblíbenou sekci mature. Takovéto filmy, prosím, už ne! Kameňák byl úchylný omyl, toto nepovedený vtip, že?! ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení je mi záhadou. Pravdou zůstává, že český film je v současné době v rukou prostých až duševně chorých "expertů". A je také pravda, že je tahle komedie zbytečná, jako většina současné české tvorby! Nicméně ve srovnání s veledíly Panic je nanic, Poslední plavky, nebo O život jsou Experti alespoň filmem! Navíc Kryštof Hádek opravdu umí hrát. Také oceňuji, že jsou Experti ušetřeni v poslední době záhadně oblíbeným ingrediencím, jako jsou vulgarity, nechutnosti, idiocie a slizké pitvoření. ()

Reklama

themic odpad!

všechny recenze uživatele

Plitkej scénář, hodně podprůměrný výkony herců a ješto k tomu špatnej možná spíš žádnej příběh..! Další český film, kterej je celej na nic..! Nestojí to za to... Je vidět, že český film docela rychle klesá ke dnu.!! Nemá cenu ztrácet koukáním na toto 86minut života!!.. Nejlepší tam byl asi Petr Čtvrtníček, i když hrál nehoráznýho pošuka..! Můj celkový dojem z filmu je "ODPAD".. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Nikdy bych si nemyslel, ze ve srovnani s necim budou Raftaci super extra trida spicka ledovce intlektualsky film. Expertum se je podarilo do teto role protlacit. Cesky film klesl do jeste hlubsiho bahna, nez bych byl schopen akceptovat. Desuplny doklad o tom, ze vsichni sponzori museji mit ve filmu minimalne tolik prostoru, co ma druha hlavni role. Hnus nejhrubsiho zrna. Vubec se divim Romanovi Holemu, ze se propujcil k tomu, aby na to delal hudbu - jeste ted si musi trhat vlasy.... ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

DVD už jsem měl z půjčovny sice doma, ale díky tomu, že jsem si nejprve přečetl zdejší hodnocení, jsem od filmu mnoho nečekal, což se mi (jako většinou) vyplatilo. Povětšinu času jsem se celkem bavil (i když se nedá říci, že bych se někdy smál nahlas) a myslím si, že tvůrci skončili právě včas, zrovna když jim začal docházet dech. Neptejte se ovšem, co tím chtěli tvůrci říci, spíše se bavte různými hláškami či drobnými příhodami ze života českých teenagerů ve stylu svého amerického vzoru "Prci, prci, prcičky" ... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Ako režisér Karel Coma prezradil základ scenára vznikol v roku 1998. "Měl jsem takové workoholické období, kdy jsem dělal různé joby, abych si přivydělal. Začal jsem dělat na Barrandově v laboratořích, přivydělával si jako programátor, chodil do školy a ještě pomáhal kámošům. Myslel jsem, že se z toho zblázním, protože jsem se prakticky nebyl schopen vyspat. A když jsem měl tohle období za sebou, řekl jsem si, že by to byl docela zajímavý příběh – o člověku, který neumí těm věcem říct: NE! Jenom jsem to obrátil a napadla mě osa příběhu o klukovi, který dělá tyhle práce a najednou se stane něco opačného. Na základě toho jsem začal fabulovat ten příběh. Abychom to dotáhli do výsledné formy, dva roky jsme se scházeli po MacDonaldech a KFC, já jsem přibral třicet kilo." (Raccoon.city)
  • Film navštívilo okolo 60 000 divákov, čo bolo na vtedajšiu dobu málo. Vydané DVD bolo nominované na DVD cenu Davida, vďaka bonusom. (Raccoon.city)
  • Režisér Karel Coma pred natáčaním s hrôzou zistil, že nemá hercov, ktorých si vybral. Produkcia s nimi totiž včas nepodpísala zmluvu, a tak vzali iný film. Chcel natáčanie odložiť, ale o tom nikto z spoločnosti Whisconti nechcel ani počuť z odôvodnením, že film musí byť natočený pred tiež roztočeným filmom Rafťáciktorý bol tiež pod krídlami spoločnosti Whisconti. Takže režisér musel hľadať 14 hercov do celovečerného filmu 14 dní pred prvou klapkou, počas divadelných prázdnin, na čo spomína slovami: "To by som neprial ani úhlavnému nepriateľovi. Dodnes mám s niektorými výkonmi hercov na poslednú chvíľu problém, ale beriem to ako lekciu osudu, inak by som sa musel zblázniť." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno