Reklama

Reklama

Tři pohřby

  • USA The Three Burials of Melquiades Estrada (více)
Trailer

Celovečerní debut oscarového herce Tommyho Lee Jonese byl černým koněm canneského festivalu. Film nakonec dostal dvě velké ceny – za mužský herecký výkon a za scénář. Ten k filmu napsal Guillermo Arriaga, dvorní scénárista Alejandra Gonzáleze Iňárritua. Jeho scénáře k 21 Gramům i Amores Perros se vyznačují časovými skoky a stejný postup Arriaga uplatnil i zde. Drama se odehrává v Texasu na pomezí USA a Mexika. Místní rančer Pete Perlina (T. L. Jones) zaměstnává na svém ranči jistého Estradu (J. C. Cedillo). Jednoho dne se Estrada nedostaví do práce. Jeho tělo se najde v pustině, pohřbené v mělkém hrobě. Místní šerif nemá Mexikánce zrovna v lásce a tak pohřbívá Estradu v chudáckém hrobě, aniž by cokoliv začal vyšetřovat. Rančer Pete si ale osedlá spravedlnost a najde viníka – člena pohraniční stráže Nortona (Barry Pepper). Pete ho unese a přinutí, aby Estradu z hrobu vykopal a naložil na mulu. Všichni tři se pak vydávají na cestu za řádným pohřbem do Estradovy rodné vesnice na druhé straně hranice. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Terva 

všechny recenze uživatele

Europe corporation presention cinematográfico oeste direccióne - Tommy Lee Jones, musique - Marco Beltrami, directeur de production - Eric Austin Williams, directeur de la photographie - Chris Menges, product par - Tommy Lee Jones e Luc Besson trie Michael Fitzgerald de nombre Los tres entierros de Melquiades Estrada. Quatro parte : 1, El primer entierro de Melquiades Estrada 2, El segundo entierro de Melquiades Estrada 3, El viaje 4, El tercero entierro de Melquiade Estrada. Taňedor : Pete Perkins - Tommy Lee Jones, Mike Norton - Barry Pepper, Mequiades Estrada - Julio César Cedillo. Mixeur musique : A millon pictures - Augie Meyers,Workin´man blues - Merie Haggard http://www.youtube.com/watch?v=fbEstJ98TcM Fair to Midland - Dwight Yoakam, This could be the one - Flaco Jimenez, Opus 10 no. 3 in E Major ( Frédéric Chopin ) - Paulina Reyes http://www.youtube.com/watch?v=xu4ui1rNr9o ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Film tohto typu by som si pravdepodobne lepšie užil sám v teple domácnosti, než v búrlivej kinosále, kde sa diváci smejú na na každom malom vtípku (veď čo, občas to bolo naozaj humorné). Ale holt. Každopádne ma Tommy Lee Jones na poste režiséra mimoriadne prekvapil. Poňatie snímku, v ktorom sa vraciame do minulosti, z dôvodu osvetlenia cesty hlavného hrdinu aj jejho zmyslu je rozmnou voľbou. Aspoň ihneď spočiatku nevieme, o čo tomu kovbojovi v skutočnosti vlastne ide. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tri phreby a päť hviezdičiek. Pre tommyho mám slabosť, väčšinou dostáva nad priemer aj slabšie diela. Pri jeho krásne atmosferickom debute, ktorý by sme mohli nazvať moderný western, mu scenáristicky pomáhal Arriaga. No a ja mám dojem, že sa so scenárom popasoval lepšie ako to dokáže samotný Innaritu. Od Jonesa som takýto výrazný, drsný a čienohumorný debut nečakal. Ako tu niekto spomína, v Peckinpahovom duchu. Mrzí ma jeho komerčný prepad. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Celý film je unavený, zpomalený a větrem ošlehaný jako jeho hlavní hrdina. Ze scénáře je skutečně cítit ruka Guillerma Arriagy, ale - skoky-neskoky - v podstatě jde o sympaticky přímočarý příběh. Peckinpahovsky syrové, lehce morbidní drama o tom, co se můžeme naučit během cesty do do Mexika s hnijící mrtvolou uvázanou u sedla. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný režijní počin T.L. Jonese zaštítěný producentsky mj. i L.Bessonem je pomalu plynoucím novodobým westernem, v němž se na první pohled neodehrává nic závažného (či zajímavého), na ten druhý však jde o věci, které jsou v životě opravdu důležité. A už jen kvůli nádherné kameře oscarového Ch.Mengese, díky níž jsou postavy v souladu s (měnící se) krajinou, lze litovat, že si tento film nenašel cestu i na velké plátno. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Mexický scenárista Guillermo Arriaga napsal scénář ve španělštině. Tommy Lee Jones jej sám přeložil do angličtiny. (ČSFD)
  • Značná část záběrů filmu byla pořízena na ranči samotného režiséra filmu Tommy Lee Jonese. (ČSFD)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama